Fiksuoja skaitytojai: naktinė liūtis skandino Kauno gatves, dangų skrodė žaibai | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojai: naktinė liūtis skandino Kauno gatves, dangų skrodė žaibai

Skaitytojo nuotr.

Po naktį iš sekmadienio į pirmadienį praūžusio škvalo ir ilgai laukto lietaus, portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai dalijasi vaizdais iš įvairių miesto vietų. Kauniečiai užfiksavo ir skęstančią Jonavos gatvę, ir dangų skrodžiančius žaibus.

[galerija kiek=”8″]

Sekmadienį Lietuvos gyventojai gavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento įspėjamuosius pranešimus, kurie perspėjo apie apie artėjantį škvalą, tautiečiai buvo raginami saugoti savo ir aplinkinių gyvybes, perspėti kitus gyventojus ir apsaugoti savo turtą nuo galimų škvalo pasekmių.

Pasisaugoti sekmadienio vakarą ir naktį išties buvo ko, portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė informacija apie po liūties skęstančią Jonavos gatvę. Lietaus perteklius buvo fiksuojamas ir Laisvės alėjoje.

Jonavos gatvė po liūties / Skaitytojo nuotr.

Žybčiojančiais žaibais taip pat dalijosi ne vienas portalo skaitytojas. Nejaukiai dangų skrodžiantys žaibai užfiksuoti ir pačioje Kauno širdyje, senamiestyje.

Tiesa, sekmadienį siųstų ugniagesių raginimų nereikėtų pamiršti, pirmadienį dieną eismą sunkins škvalas, įspėja Automobilių kelių direkcija. Pasak kelininkų, pirmadienio rytą eismo sąlygos šalyje geros, po nakties lietaus vietomis keliai drėgni, oro temperatūra – nuo 15 iki 19 laipsnių šilumos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną šalyje bus trumpi lietūs, vietomis smarkūs. Daug kur perkūnija, škvalas, vietomis kruša. Škvalo metu vėjas sustiprės iki 16–21 m/s. Aukščiausia oro temperatūra sieks nuo 25 iki 30 laipsnių šilumos, pajūryje ir Žemaitijoje – nuo 20 iki 23 laipsnių šilumos.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA