Pačiame miesto centre kauniečiai liko be vandens (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Pačiame miesto centre kauniečiai liko be vandens (papildyta)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Į portalą kreipėsi skaitytojai su žinia, jog miesto centre prakiurus vamzdžiui buvo užsuktas vanduo, tiek šiltas, tiek šaltas. Kiek laiko teks gyventi be vandens, kauniečiai nežino, nes tarnybos informacijos neteikia. Skaitytojai tikisi, jog gyvenant pažengusiame pasaulyje, žmonėms neteks be vandens būti visą savaitę.

„Tai tiesiog katastrofa. Vakar 2020.06.05 Kauno senamiestyje Vilniaus g.34 name buvo pastebėta, kad restorane „senieji rūsiai” per sienas veržiasi vanduo – kaip paaiškėjo sienoje trūko šalto vandens vamzdis, todėl nuspręsta užsukti vandenį (tiek šaltą tiek ir karštą) visam kvartalui, t.y. 30 butų“, – nuo ko prasidėjo visos problemos pasakojo skaitytoja.

„Kadangi gyvename ne akmens amžiuje, tai tikėjomės, kad avarija bus likviduota per pora valandų, bet iki vakaro vanduo neatsirado. Skambinome į „mano būstas” jie patikino, kad naktį meistrai nedirbs, todėl atvažiuos iš pačio ryto ir sutvarkys“, – apie įmonės darbo ypatumus avarijų atvejais kalbėjo ji.

„Šiandien pasiskambinus paaiškino, kad vandens nebus iki birželio 8 d., o gal ir ilgiau. Nenormalu, kad miesto centre gyvenantys žmonės ir restoranai palikti likimo valiai be vandens neaišku kuriam laikui“, – problemos sukeltus ilgalaikius nemalonumus vardino skaitytoja.

Papildyta birželio 8 dieną 09.57 val.

Namą Vilniaus gatvėje prižiūrinčios įmonės „City Service“ teigimu, penktadienį Vilniaus g. 34 name užfiksuota vandentiekio vamzdžio avarija.

„Mūsų įmonės specialistai atvyko į įvykio vietą ir nustatė, kad trūko vamzdis, kuris yra vieno iš butų sienoje. Norint sutvarkyti avariją, reikia griauti sieną ir tvarkyti vamzdį, tačiau buto savininkas kategoriškai atsisakė leisti tą daryti. Dėl to teko užsukti vandens tiekimą net dviems namams, nes namai turi vieną bendrą vandentiekio sistemą“, – komentare nurodo įmonės ryšių su visuomene grupės vadovas Paulius Ugianskis.

Pasak P. Ugianskio, visą savaitgalį gyventojams buvo tiekiamas vanduo specialiose tarose. „Šiuo metu meistrai dirba objekte, toliau deramės su minėto buto gyventoju ir ieškome sprendimų, kaip išspręsti avarinę situaciją. Problemą jau galėjome pašalinti prieš dvi dienas, jei tik gyventojas, kurio bute užfiksuotas gedimas, būtų leidęs atlikti remonto darbus“, – nurodo P. Ugianskis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA