Maudynių sezonas jau atidarytas: kauniečiai gali atsigaivinti keturiuose oficialiuose paplūdimiuose | Kas vyksta Kaune

Maudynių sezonas jau atidarytas: kauniečiai gali atsigaivinti keturiuose oficialiuose paplūdimiuose

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus Viliaus Šiliausko pasirašytu įsakymu, mieste įteisinti keturi gyventojams gerai žinomi paplūdimiai. Šiose maudyklose jau tiriama vandens kokybė ir budi gelbėtojai, tad panorėjus galima saugiai šokti į vandenį.

Kaip nurodoma nuo penktadienio įsigaliojusiame teisės akte, Kauno savivaldybės teritorijoje V. Šiliausko parašu įteisinti Kauno marių 1-asis ir 2-asis, Panemunės bei Lampėdžio paplūdimiai.

Maudytis panorėjus galima ir kitur, tačiau sezono metu minėtuose pliažuose budi gelbėtojai, miestas taip pat organizuoja jų priežiūrą: perdažomos persirengimo kabinos, suoliukai, gelbėjimo stotys, informaciniai stendai, atliekama profilaktinė dezinfekcija, išvalomi maudyklų dugnai. Teritorija pažymima ženklais, o maudyklos – plūdurais.

Kauno savivaldybės atstovai „Kas vyksta Kaune“ informavo, kad maudynių sezonas oficialiai atidarytas gegužės vidury, šiuo metu paplūdimiuose budi gelbėtojai ir periodiškai yra tikrinamas maudyklų vanduo.

Birželio 1 d. visuose keturiuose paplūdimiuose paimtuose mėginiuose žarninių enterokokų ir žarninių lazdelių skaičius neviršijo nustatytų normų, vandenyje nerasta ir nuolaužų ar kitų nepageidaujamų plūduriuojančių medžiagų.

Pagal savivaldybės portale viešinamą maudyklų vandens kokybės stebėsenos grafiką, birželį mėginiai bus imami dar du kartus, liepą ir rugpjūtį vandenį iš viso planuojama tirti po du kartus, o rugsėjį – kartą.

2020-ųjų vandens kokybės tyrimų grafikas / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Tuo metu tęsiantis karantinui, pagal Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) rekomendacijas, paplūdimiuose gerai matomoje vietoje turi būti pateikta informacija, jog visiems žmonėms reikia laikytis asmens higienos, prie įėjimo į tualetus, persirengimo paviljonus, kabinas reikia pakabinti rankų dezinfekcijai skirtą priemonę.

Tarp žmonių ar grupių pliažuose raginama laikytis ne mažesnio nei 2 metro atstumo, vengti tiesioginio fizinio kontakto, taip pat neturi lankytis asmenys, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų, ūmių žarnyno infekcijų ir kitų užkrečiamųjų ligų požymių. Be to, lankytojai, perkantys paslaugas paplūdimiuose, skatinami atsiskaityti ne grynaisiais pinigais.

Privalu užtikrinti, kad paplūdimiuose dirbtų susirgimų požymių neturintys žmonės, o jų sveikata būtų nuolat stebima. Darbuotojai turi vengti tiesioginio kontakto su kitais asmenimis, išskyrus skęstančiųjų gelbėjimą, laikytis saugaus atstumo ir rankų higienos, vengti liesti rankomis veidą, akis, nosį, burną, laikytis kosėjimo bei čiaudėjimo etiketo.

Naujausius duomenis apie vandens telkinių temperatūrą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA