Premjeras: atšaukus karantiną liktų ribojimai dėl masinių renginių, atvykimo į šalį | Kas vyksta Kaune

Premjeras: atšaukus karantiną liktų ribojimai dėl masinių renginių, atvykimo į šalį

BNS 2020/06/03 16:29
R. Tenio nuotr.

Nutraukus karantiną išliktų anksčiau patvirtintos taisyklės renginiams, taip pat būtų ribojamas atvykimas į Lietuvą iš valstybių, kuriose koronaviruso situacija nesuvaldyta, sako premjeras Saulius Skvernelis.

Kiti ribojimai planuojant nuo birželio 17 dienos iš karantino režimo pereiti į valstybės lygio ekstremalią situaciją būtų arba atšaukti, arba taptų rekomendacijomis, per spaudos konferenciją trečiadienį paskelbė premjeras.

„Didelė tikimybė, kad birželio 16 dieną karantinas bus atšauktas, išliks ekstremali situacija, ir ekstremalios situacijos metu kalbant apie padarinių likvidavimą bus išlaikomi apribojimai, dėl kurių priimti sprendimai – dėl įvairiausių masinių renginių ir patekimo į šalį iš tų valstybių, kuriose situacija nėra suvaldyta ir (atvykimas) turi būti ribojamas“, – sakė premjeras.

„O visi kiti ribojimai greičiausiai išnyks arba pereis į rekomendacinį statusą, kaip dėl tos pačios saviizoliacijos, apsaugo priemonių dėvėjimo. Kitą savaitę Vyriausybė svarstys“, – teigė S. Skvernelis.

Apie galimybę nutraukti karantiną nuo birželio 17 dienos premjeras paskelbė po COVID–19 komiteto posėdžio trečiadienį.

Anot S. Skvernelio, ekstremalios situacijos režimas leistų prireikus reguliuoti sienų kontrolę, taip pat taikyti tam tikrų ūkinių sričių apribojimus. Premjeras savo pasisakyme feisbuke pažymėjo, kad apribojimai pagal poreikį ir situaciją būtų nukreipiami tik į tas sritis, kuriose lieka didžiausia tikimybė galimam koronaviruso plitimui.

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, Lietuvoje karantinas paskelbtas kovo 16 dieną, kol kas jis pratęstas iki birželio 16-osios.

Vyriausybė yra patvirtinusi epidemiologinius karantino atšaukimo kriterijus. Pagal juos suminis sergamumo koronavirusu rodiklis 100 tūkst. gyventojų per pastarąsias 14 dienų neturi didėti nuo kriterijų patvirtinimo dienos, o ne mažiau nei 90 proc. per savaitę nustatytų naujų koronaviruso atvejų būti susiję su lokalizuotais ir valdomais ligos protrūkiais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA