Žaidimų aikštelės Kaune skendi džiunglėse – kas ir kada nušienaus žaliuosius plotus? | Kas vyksta Kaune

Žaidimų aikštelės Kaune skendi džiunglėse – kas ir kada nušienaus žaliuosius plotus?

Skaitytojo Dariaus nuotr.

Ne vienas skaitytojas kreipėsi į „Kas vyksta Kaune“ redakciją su prašymais išsiaiškinti kodėl mieste nėra pjaunama žolė. Užbujoję žalieji plotai gąsdina kauniečius ir jų augintinius, nes ten slepiasi nepageidautinos erkės, o kai kurios vaikų žaidimų aikštelės skendi džiunglėse ir ten vaikai žaisti jau neprieina.

„Ar Kaunas nespėjo pasiruošti vasarai? Dainavos rajone žole iki kelių, vaikams vienos erkės, o ir kieme neįmanoma net pažaisti. Įdomu kada nuspręs tvarkyti ir pjauti žolę“, – kreipėsi skaitytojas dėl netvarkomų miesto erdvių.

Tiesa, į redakciją kreipėsi ne vienas skaitytojas su ta pačia problema. Panašu, jog Dainavos rajone iš tiesų yra itin didelių problemų su nešienaujama veja.

„Kodėl Kauno miesto Dainavos seniūnija nesitvarko, kiekvienais metais ne šienauja, ne pjauna savo teritorijų, kur įrengta vaikų žaidimo laisvalaikio vietos, aikštutės… Partizanų g. 162 šalia namų, netoli Šaudymo sporto mokykla“, – piktinosi vešlia pieva skaitytojas Darius.

Susisiekus su Dainavos seniūnijos vyriausiąja specialiste Samante Mituzaite, ji nurodė, jog tarp daugiabučių esančia erdve turėtų rūpintis aplinkinių namų gyventojai, tiesa yra išimčių.

„Jeigu nėra suformuotas sklypas, tai daugiabučiai turi šienauti 50 metrų nuo namo, tačiau jei yra sklypas, tai tada turėtų prižiūrėti savo sklypo ribose esančią teritoriją“, – teigė specialistė.

S. Mituzaitė teigė, jog ir seniūnijos atstovai važinėja po teritoriją ir stebi situaciją, ji atkreipia dėmesį, jog nenušienautų plotų yra tikrai daug, tačiau šiuos darbus vykdanti „Kauno švara“ šienauti pievas pradėjo visai neseniai, todėl reikės šiek tiek palaukti, kol bus matomi rezultatai.

„Kauno švara“ tik birželio 1 dieną pradėjo šienauti, tai reikėtų manau palaukti, kol viską apvažiuos ir nušienaus, Partizanų gatvėje irgi atkreipėme dėmesį, jog gatvėmis jau važinėjo jų traktoriukai, todėl tikimės, jog jie jau šalina tuos žalius plotus“, – teigė ji.

„Pagal teisės aktus žolė neturi viršyti 12 centimetrų, tai su liniuote nieks nevaikšto, bet jei akivaizdžiai matosi, jog ta žolė yra gerokai suvešėjusi, tai turi atvažiuoti ir nupjauti ją“, – apie neįprastus žolės priežiūros reikalavimus pasakojo S. Mituzaitė.

Dėl nenupjautų žaliųjų plotų Dainavos rajone kauniečiai gali kreiptis bendruoju elektroniniu paštu dainava@kaunas.lt.

Dėja, nepjaunamos žolės situacija ne geresnė ir kituose rajonuose, čia kreipėsi kitas skaitytojas su praššymu paviešinti kas vyksta Baršausko gatvės kiemuose, kur namo pirmininkai nesirūpina savo teritorija.

„Baršausko g. Kiemuose tai pat. Komendantas nesirūpina visai, mokesčiai už kiemo tvarkymą mokami. Manau spauda čia gali padėti tik“, – apie monstriškus žolės plotus pranešė dar vienas skaitytojas.

Anksčiau skaitytojai kreipėsi ir dėl kitose miesto vietose nepjaunamų žolės plotų, kauniečiai nerimauja, jog tokioje vešlioje žolėje tūno ne viena erkė, kuri ne tik augintiniams, bet ir praeiviams gali sukelti rimtų problemų.

„Kodėl nepjaunama žolė Biržiškų gatvėj bei Riomerio, bei tarp šitų gatvių kiemuose. Kas mokės už gydymą dėl erkių? Kiekvieną dieną su augintiniu grįžtu su 2 mažiausiai erkėmis. Tiesiog piktumas ima, nes turi maitint augintinį vaistais nuo erkių įkandimo, kad liktų bent kažkiek sveikas“, – rašė skaitytojas Vytautas.

Susisiekus su Kauno savivaldybė Miesto tvarkymo skyriaus vedėju Aloyzu Pakalniškiu, šis paaiškino, jog ne visur specialistai spėja pastebėti ir nupjauti žaliuosius miesto plotus ir ragina apie tai pranešti pačius gyventojus.

„Kiemuose tai nepjaunama, žolės pjovimą užsako miesto tvarkymo skyrius, tai jeigu žmonės mato, kad jau ta žolė kažkur užbujojo, tai gal tikrai kartais nepastebi specialistai, tai tikrai visada laukiame tokios informacijos, galbūt su nuotraukomis, su lokacija, kur reikia nupjauti ir tada tiesiog duosime užsakymą ir nupjaus tą žolę, jei ten yra vieša erdvė, nes privačiose erdvėse negalime pjauti“, – teigė A. Pakalniškis.

Susisiekti su savivaldybės atstovais galima įvairiose platformose ir „Facebook“ asmeninėmis žinutėmis ir kreiptis tiesiogiai į Miesto tvarkymo skyrių. Pranešti apie nenupjautą žolę galima ir elektroniniu paštu info@kaunas.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA