Nustatytas minimalus stojamasis balas visoms šių metų studijoms | Kas vyksta Kaune

Nustatytas minimalus stojamasis balas visoms šių metų studijoms

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vadovaujantis Mokslo ir studijų įstatymu, universitetai iki birželio 1 d. turėjo galutinai apsispręsti dėl 2020 m. minimalaus konkursinio balo į universitetines pirmosios pakopos ir vientisąsias studijas.

Šiandien Lietuvos universitetų rektorių konferencijos (LURK) prezidentas Eugenijus Valatka patvirtino apie vieningą visų valstybinių universitetų susitarimą: 2020 m. priėmimui į universitetines pirmosios pakopos ir vientisąsias studijas mažiausio stojamojo konkursinio balo kartelė – 5,4 balo.

„Ši kartelė bus taikoma tiek stojant į valstybės finansuojamas, tiek ir į valstybės nefinansuojamas vietas“, – pažymi LURK prezidentas E. Valatka, Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorius.

Po penktadienį vykusio LURK posėdžio buvo skelbiama, kad išimtis bus taikoma Klaipėdos universitete (KU), stojant į jūrų inžinerijos valstybės nefinansuojamą vietą: čia minimalus stojamasis balas turėjo siekti 5,0 kartelę.

„Tačiau vakar KU senatas iš naujo priėmė sprendimą ir buvo nutarta, kad minimalus stojamasis balas į visas programas bus toks pat kaip ir kituose valstybiniuose universitetuose – 5,4 balo“, – tikina E. Valatka.

Galutinį sprendimą priėmė ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) senatas. Birželio 1 d. patvirtinta, kad universitetas taip pat taikys bendrą visų valstybinių universitetų nustatytą stojamojo balo kartelę.

„Be to, nutarta, kad siekiant užtikrinti sąžiningą konkurenciją tarp universitetų ir suvienodinti slenkstinius reikalavimus, šiais metais apskaičiuojant mažiausio stojamojo konkursinio balo vertę į ją nebus įskaičiuoti atskirų universitetų nusistatomi papildomi balai“, – pažymi LURK prezidentas.

Pasak jo, anksčiau apskaičiuojant stojamojo balo vertę atskiri universitetai nusistatydavo papildomus kriterijus, už kuriuos būdavo skiriami papildomi balai, tačiau šiemet to nebelieka.

„Be abejo, kaip ir anksčiau, Lietuvos ir tarptautinių dalykinių olimpiadų, konkursų ir kitų svarbių renginių, kurių sąrašas yra pateiktas LAMA BPO „Konkursinės eilės sudarymo tvarkos apraše“, laimėtojams bus pridedami papildomi balai‘, – teigia E. Valatka.

Bendrasis priėmimas į šalies universitetus ir kolegijas prasidėjo birželio 1-ąją. Norintys jame dalyvauti kviečiami iki rugpjūčio 18 d. 12 val. teikti prašymus Bendrojo priėmimo informacinėje sistemoje (BPIS), jungiantis per Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) tinklalapį. Kvietimas studijuoti bus skelbiamas rugpjūčio 22 d. iki 12 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA