Kaunas tarė „Ačiū, Lietuva!“ – miestą užliejo muzikos ir teatro pasirodymai | Kas vyksta Kaune

Kaunas tarė „Ačiū, Lietuva!“ – miestą užliejo muzikos ir teatro pasirodymai

R. Tenio nuotr.

Vasaros sezonas Kaune startavo su visuotine akcija „Ačiū, Lietuva!“, kurios metu kauniečiai, su visos šalies gyventojais dėkojo medikams ir pareigūnams, kurie sėkmingai sutramdė pirmąją COVID-19 bangą. Kaunas neatsiliko nuo nacionalinės iniciatyvos ir miesto muzikos, teatro ir šokio kolektyvai pasirodė įvairiose miesto vietose.

Akcija pavadinimu „Ačiū, Lietuva“ surengta Vyriausybei nuo pirmadienio leidus masinius susibūrimus iki 300 žmonių. Masiniai renginiai Lietuvoje buvo draudžiami nuo kovo vidurio, siekiant pažaboti naujojo koronaviruso plitimą.

„Tai dar kartą parodo, kad susitelkę galime įgyvendinti gražią idėją ir simboliškai padėkoti kiekvienam, taip pat kartu išlaikyti susitelkimą bei viltį, kad ryžtingai būtų įveikti ir kiti ateityje dar laukiantys iššūkiai“, – sakė Vyriausybės atstovas Giedrius Surplys.

Palaikyti ir padėkoti kovojantiems prieš pasaulyje išplitusį virusą susirinko daugybė muzikantų ir kitų pasirodymus surengusių profesionalų, o visi pasirodymai Lietuvoje prasidėjo vienu metu – 17 val., o įvairiuose miestų vietose jie vyko nuo 15 iki 30 minučių.

Kauniečiai taip pat galėjo atvykti stebėti įvairius pasirodymus mieste, vieni rinkosi prie Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios kur koncertavo Karinių oro pajėgų orkestras. Kiti galėjo klausytis Kauno pučiamųjų orkestro „Ąžuolynas“, kurie pasirodė neseniai sutvarkytoje Vienybės aikštėje.

Pasirodymai neaplenkė ir Kauno valstybinio muzikinio teatro balkono, kuriame pasirodė teatro artistai, o Kauno valstybinės filharmonijos kiemelyje buvo galima pasiklausyti Kauno styginių kvarteto pasirodymo.

Keliaujant per Laisvės alėją, kauniečiai galėjo išgirsti ir ansamblį „Ainiai“, kurie parengė šiltą pasirodymą miesto gyventojams Šv. Gertrūdos bažnyčios kiemelyje.

Šventinę nuotaiką miesto senamiestyje kūrė Kauno Bigbendas, kurį kauniečiai ir miesto svečiai galėjo stebėti Švč. Sakramento bažnyčios kiemelyje.

Miesto širdyje – Rotušės balkone – solinį pasirodymą su gitara surengė miesto ceremonmeisteris Kęstutis Ignatavičius. Žurnalistė Brigita Sabaliauskaitė pasirodymą Rotušės aikštės lankytojams papildė Salomėjos Neries poezijos eilių skaitymais iš 2007 m. išleisto rinkinio „Per amžius degti“.

Pasirodymai neaplenkė ir Galerijos „Balta“, esančios Valančiaus g. 21, kurioje pasirodė kamerinis choras „Cantate Domino“, o Kauno apskrities viešosios bibliotekoje buvo galima paklausyti vyrų choro „Perkūnas“ bei neoklasikinio šokio teatro „Releve“.

Vyriausybės duomenimis, norą dalyvauti akcijoje pareiškė apie 400 muzikos kolektyvų iš 55 savivaldybių.

Nors iniciatyva atrodė vykdoma siunčiant geriausius norus, tačiau akcijos skaidrumu susidomėjo Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), kuri atlieka tyrimą, norėdama išsiaiškinti, ar nėra pažeidžiamos rinkimų kampanijos taisyklės.

Pasak jos, sprendimas atlikti tyrimą priimtas gegužės 27 dieną vykusiame komisijos posėdyje.

„Aiškinamės šios akcijos aplinkybes. Gavome pranešimą dėl tos akcijos, su komisijos nariais ją šiek tiek aptarėme ir buvo pavesta Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo kontrolės skyriui išsiaiškinti, ar ten yra kažkokie pažeidimai, ar jų nėra. Šiuo metu renkama informacija, kai turėsime atsakymus, tada ir matysime kokia yra situacija“, – BNS sakė Laura Matjošaitytė.

Kreipimąsi dėl galimai neleistinos Vyriausybės ir premjero Sauliaus Skvernelio agitacijos VRK pateikė Seimo narys konservatorius Kęstutis Masiulis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA