Policijos pareigūnai visoje šalyje pagerbs žuvusį kolegą | Kas vyksta Kaune

Policijos pareigūnai visoje šalyje pagerbs žuvusį kolegą

DELFI, Policijos departamento nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Mažeikių rajone penktadienį įvykusios dramos metu nušautas pareigūnas Saulius Žymantas amžino poilsio atguls birželio 1-ąją. Tą dieną visoje Lietuvoje policininkai akimirkai sustos, o komisariatų vėliavos plevėsuos nuleistos.

Kaip skelbiama Policijos departamento pranešime, tarnybos metu nušautas Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių r. policijos komisariato tyrėjas S. Žymantas bus laidojamas birželio 1 d. Mažeikių r., Viekšniuose. 11 val. bus aukojamos šv. Mišios, o 12 val. Viekšnių kapinėse vyks laidotuvės.

Laikantis šalyje galiojančio karantino sąlygų, pareigūno laidotuvėse dalyvaus policijos vadovai, bendražygiai, pareigūnai iš visų šalies apskričių.

Ceremonijoje gros reprezentacinis Vidaus reikalų ministerijos pučiamųjų orkestras, policijos kinologai su tarnybiniais šunimis suformuos iškilmingą eiseną, kurioje bus ir tarnybos metu nušauto S. Žymanto keturkojis draugas Grantas, taip pat Vadovybės apsaugos departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Muitinės departamento, Kalėjimų departamento kinologai su tarnybiniais šunimis.

Pirmadienį, 12 val., visoje Lietuvoje policijos pareigūnai vienai minutei išlips iš tarnybinių automobilių, įjungs švyturėlius ir atiduos pagarbą, taip palydėdami ir pagerbdami žuvusį kolegą.

Birželio 1-ąją, nuo 7 iki 22 val., visuose policijos komisariatuose taip pat bus trečdaliu nuleistos policijos vėliavos arba užrišama gedulo juosta.

Lietuvos policija šeštadienį skelbė ir apie žuvusio pareigūno šeimai renkamą paramą. Norintieji paaukoti tai turėtų daryti per Labdaros ir paramos policijos darbuotojams fondą – visos nuo penktadienio vakaro fonde gautos lėšos bus perduotos S. Žymanto šeimai.

„Šeimai taip pat bus skirta kompensacija, kuri numatyta įstatymuose, žuvus pareigūnui. Policija organizuoja kolegos laidotuvių ceremoniją“, – nurodoma žinutėje.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Mažeikių rajone esančiame Birbiliškės kaime ginkluotas vyras penktadienį nušovė policijos pareigūną bei sužalojo dar vieną pareigūnę. Tragiška nelaimė įvyko tikrinant gautą informaciją apie smurtaujantį vyrą – į jo namus atvykusius patrulius įtariamasis pasitiko šūviais, po to pastatas paskendo liepsnose.

Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centro ekspertai, prioriteto tvarka ištyrę iš įvykio vietos gautus mėginius konstatavo, kad Mažeikių r., Viekšnių sen., Birbiliškės kaime gaisravietėje rasti palaikai yra Stasio Braso, kuris įtariamas nušovęs ir sužeidęs policijos pareigūnus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA