Vienybės aikštėje stipraus vėjo neatlaikė kaštonas | Kas vyksta Kaune

Vienybės aikštėje stipraus vėjo neatlaikė kaštonas

Skaitytojo nuotr.

Visoje Kauno apskrityje medžius šeštadienį vartęs gūsingas vėjas nerimsta ir šiandien. Niekadėjas užsuko į vieną centrinių miesto aikščių ir nepagailėjo greta Vytauto Didžiojo karo muziejaus augančio kaštono. Griūvant medžiui, lūžo suolas, tačiau žmonių kaulai liko sveiki.

Kaip pasakojo Vienybės aikštėje išsitiesusį medį užfiksavęs Mantas, incidentas įvyko apie 11.40 val. Liudininkų teigimu, žmonės sužeisti nebuvo, vienintelė auka – išlaužtas suoliukas ir, žinoma, pats kaštonas.

Nuvirtęs medis vienoje centrinių miesto aikštų bematant tapo savotiška traukos vieta. Jaunuoliai dailiai pozavo ant netikėtai žemai atsidūrusių kaštono šakų, o senjorai išmintingai kompensuodami sulūžusio suoliuko trūkumą nusėdo storą kamieną atokvėpio minutėlei.

Per pastarąją parą smarkus vėjas prikrėtė eibių visame Kauno regione. Kaip sekmadienio rytą skelbė Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, vakar gauti penki pranešimai apie apskrityje kelius užtvėrusius ar pavojų keliančius medžius.

Ugniagesiai medžius pjaustė ir nuo važiuojamosios dalies tempė Vikšaičiuose, Rumšiškėse, Vilkijoje, o Melniškiuose sunkų augalą patraukė pravažiuojantys asmenys. Tuo metu Tabariškiuose gautas pranešimas apie pavojingai prie namo pasvirusį medį, kuris saugiai nupjautas.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad žmonių saugumui pavojų keliančias ar eismui trukdančias natūralias kliūtis įprastai šalina būtent ugniagesiai, o parke ar kitoje viešoje rekreacinėje erdvėje nuvirtęs medis jau tampa miesto savivaldybės atsakomybe.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA