Svarbu: Kauno rajone keisis nekilnojamojo turto mokesčiai | Kas vyksta Kaune

Svarbu: Kauno rajone keisis nekilnojamojo turto mokesčiai

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Nuo 2021 metų Kauno rajone keisis nekilnojamojo turto mokesčiai. Kaip nurodoma pranešime, tam pritarė ketvirtadienį posėdžiavusi Kauno rajono savivaldybės taryba.

Kauno rajono savivaldybė skelbia, kad pasikeitus Lietuvos Respublikos nekilnojamojo turto mokesčio įstatymui, kuris nustatė, kad turto mokesčio tarifai nuo kitų metų turi būti nuo 0,5 proc. iki 3 proc., savivaldybės taip pat privalo adaptuoti mokesčius.

„Kauno rajono savivaldybė reaguodama į teisės aktų pakeitimus, nustato minimalų mokesčio tarifą smulkiajam verslui iš 0,3 proc., kuris galiojo prieš tai, į 0,5 proc. Siekiant išlaikyti proporcingumą, buvo pasiūlyta padidinti tarifą stambiajam verslui iki 0,7 proc., kai prieš tai jis buvo 0,5 proc.“ – aiškino Kauno rajono savivaldybės Biudžeto ir finansų skyriaus vedėja Dalia Kupratienė.

Patalpų ir statinių, kurie yra apleisti ar neprižiūrimi, savininkai mokės didžiausią nekilnojamojo turto mokestį, t. y. 3 proc. nekilnojamojo turto mokestinės vertės. Tarybai pritarus, pakeisti mokesčiai įsigalios nuo 2021 metų.

Šie mokesčiai yra taikomi fiziniams asmenims, pelno nesiekiantiems viešiesiems juridiniams asmenims, žemės ūkio bendrovėms, smulkiojo, vidutinio bei stambaus verslo subjektams. Nekilnojamojo turto mokestis bus įskaitomas į Kauno rajono savivaldybės biudžetą.

Posėdžio metu tarybos nariai taip pat balsavo dėl žemės ir valstybinės žemės mokesčių tarifų. Kitiems metams jie liko tokie patys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA