Visoje Lietuvoje vyksiantis koncertas patraukė rinkimų komisijos dėmesį | Kas vyksta Kaune

Visoje Lietuvoje vyksiantis koncertas patraukė rinkimų komisijos dėmesį

BNS 2020/05/30 15:21
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nusprendė atlikti tyrimą dėl Vyriausybės inicijuotos padėkos akcijos „Ačiū, Lietuva“ ir birželio 1 dieną rengiamų trumpų koncertų visoje Lietuvoje. Tai BNS patvirtino VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė.

Pasak jos, sprendimas atlikti tyrimą priimtas gegužės 27 dieną vykusiame komisijos posėdyje.

„Aiškinamės šios akcijos aplinkybes. Gavome pranešimą dėl tos akcijos, su komisijos nariais ją šiek tiek aptarėme ir buvo pavesta Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo kontrolės skyriui išsiaiškinti, ar ten yra kažkokie pažeidimai, ar jų nėra. Šiuo metu renkama informacija, kai turėsime atsakymus, tada ir matysime, kokia yra situacija“, – BNS sakė L. Matjošaitytė.

Kreipimąsi dėl galimai neleistinos Vyriausybės ir premjero Sauliaus Skvernelio agitacijos VRK pateikė Seimo narys konservatorius Kęstutis Masiulis.

Apie Vyriausybės inicijuojama akciją paskelbta gegužės 25 dieną. Visuomenės informavimo grupės vadovas Giedrius Surplys tuomet teigė, kad akcija rengiama norint padėkoti visiems, kurie prisidėjo, kad Lietuvoje būtų įveikta pirmoji koronaviruso banga.

Anot G. Surplio, šią savaitę visiems, kurie padėjo suvaldyti krizę, turėjo keliauti premjero ir merų padėkos, o pagrindinis šios šventės akcentas bus birželio pirmą dieną įvyksiantis daugelio Lietuvos orkestrų, chorų ir kitų kolektyvų jungtinis koncertas. Šiame renginyje turi dalyvauti 253 kolektyvai iš 36 savivaldybių, kurie 15 minučių koncertuos skirtingose šalies vietose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA