A. Kubilius ir R. Karbauskis kibo vienas kitam į atlapus dėl karantino | Kas vyksta Kaune

A. Kubilius ir R. Karbauskis kibo vienas kitam į atlapus dėl karantino

delfi.lt 2020/05/30 20:56
DELFI, R. Tenio nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Šeštadienį Ramūnas Karbauskis sureagavo į Andriaus Kubiliaus penktadienį išreikštą kritiką dėl karantino režimo Lietuvoje. Žinomi politikai viešoje erdvėje ne juokais apsižodžiavo.

Ministrui pirmininkui Sauliui Skverneliui ketvirtadienį užsiminus, kad galimos antrosios koronaviruso bangos metu elgtųsi kitaip, sureaguoti netruko ir Europos Parlamento (EP) narys, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas A. Kubilius.

Jo teigimu, premjeras atviru tekstu pripažino klaidą. A. Kubilius DELFI sakė, kad buvo galima tokio griežto karantino ir neįvesti, o pavyzdžio ieškoti kitų šalių praktikoje. Savo ruožtu R. Karbauskis pavadino A. Kubilių demagogu ir tikino, kad jo kolegos yra arogantiški cinikai.

„Andrius Kubilius supranta, kad konservatoriai apsijuokė su savo reikalavimu Lietuvoje dėl koronaviruso įvesti nepaprastąją padėtį, kurios valdymą būtų tekę perduoti kariškiams. Buvo viešai tyčiojamasi iš Aurelijaus Verygos ir Sauliaus Skvernelio sugebėjimų valdyti ekstremalią padėtį. Andrius Kubilius, galvodamas, jog Tauta spėjo pamiršti, ką konservatoriai kalbėjo vos prieš du mėnesius, įjungė visiškai priešingą plokštelę.

Šiandien Europos Parlamento narys teigia, kad esą jau net ekstremali situacija ir karantinas, kurie reiškia kur kas mažiau žmogaus teisių suvaržymų nei konservatorių reikalauta nepaprastoji padėtis, buvo per griežtos perteklinės priemonės, esą reikėjo mokytis iš kitų šalių praktikų ir neva Saulius Skvernelis pripažįsta padaręs klaidą.

Kad Andrius Kubilius yra absoliutus demagogas, o jo jaunieji kolegos – arogantiški cinikai, man asmeniškai abejonių nekyla, bet kada šie pseudopatriotai ir jų draugeliai, premjero pavadinti „drąsiais kiškiais“, ima postringauti apie Vyriausybės klaidas, lieka konstatuoti, jog dėl savo neapsakomo valdžios troškimo, jie tampa apgailėtinais“, – socialiniame tinkle rašo R. Karbauskis.

A. Kubilius taip pat sureagavo į tokius Seimo nario, „valstiečių“ lyderio žodžius ir teigia, kad R. Karbauskis tiesiog pratrūko.

„R. Karbauskis pratrūko. Mano kelios pastabos apie tai, kad Skvernelis viešai prisipažino suklydęs, labai labai užrūstino Didįjį ir Neklystantįjį Vadą. Ir pasipylė kaltinimai: Kubilius – „demagogas“, kolegos – „arogantiški cinikai“, visi kartu – užsiima „kenkėjiška veikla“; panašūs į „viduje šalies veikiančius išdavikus“; „pseudopatriotai“; ir pagaliau galutinai pribaigia: „sveikas protas juos paliko ir tyliai verkia kažkur kamputyje“. Ir galų gale verdiktas: „elgiatės kaip niekšai“!

Būtų galima tik pasišaipyti iš tokios nervingos reakcijos. Bet kažkaip apima svetimos gėdos jausmas: taip skelbia valdančios partijos lyderis. Kalba taip, kad jei savo akimis nematytum, kad tai skelbia pats Karbauskis, galėtum pagalvoti, kad tai kokio gerokai įkaušusio, eilinio „valstiečio“ blevyzgos. Jeigu tai skambėtų rusiškai, galėtum pagalvoti, kad Kremliaus „propagandinė lakštingala“ Solovjovas eilinį kartą drebina eterį.

Nestebina, kad šios valdžios Lietuvos politinė kultūra, požiūris į opoziciją, darosi vis panašesni į Kremliaus ar Lukašenkos išpuoselėtą. Intelekto nesužalota „politinė kultūra“. Perfrazuojant Premjerą – „drąsių zuikių“ politinė kultūra, kai drąsos užtenka tik aprėkti ir iškeikti opoziciją“, – socialiniame tinkle rašo politikas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA