Vėl leidžiama rengti asmenines šventes ir kai kurias sporto varžybas | Kas vyksta Kaune

Vėl leidžiama rengti asmenines šventes ir kai kurias sporto varžybas

BNS 2020/05/30 15:59
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo šeštadienio Lietuvoje leidžiama organizuoti aukšto meistriškumo sporto varžybas atvirose bei uždarose erdvėse, nedalyvaujant žiūrovams. Galima organizuoti ir šventes, bet linksmintis gali ne daugiau kaip 30 žmonių.

Be to, viešose tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse gali būti organizuojamos asmeninės šventės – vestuvės, gimtadieniai ir kitos, jei jose dalyvauja ne daugiau kaip 30 žmonių.

Pagal valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendimą, renginiuose turi būti užtikrinamas ne mažesnis kaip penkių kvadratinių metrų plotas, tenkantis vienam žmogui.

Taip pat turi būti išlaikomas ne mažesnis nei dviejų metrų atstumas tarp žmonių. Iki šiol reikėjo garantuoti dešimties kvadratinių metrų plotą, tenkantį vienam žmogui.

Sušvelninus karantino sąlygas, po beveik trijų mėnesių pertraukos šeštadienį atnaujinamos ir Lietuvos futbolo A lygos kovos. Pirmose rungtynėse Lietuvos futbolo federacijos stadione susitiks dvi sostinės ekipos „Žalgiris“ ir „Riteriai“, kiek vėliau šeštadienį Gargždų „Banga“ rungtyniaus su „Panevėžio“ futbolininkais. Šios dvejos rungtynės bus žaidžiamos be žiūrovų.

Dar vienas A lygos susitikimas laukia pirmadienį – birželio 1-ąją, Marijampolėje čempionei „Sūduvai“ iššūkį mes „Kauno Žalgiris“. Šiose rungtynėse, Vyriausybei leidus nuo birželio rengti renginius su žiūrovais, galės dalyvauti ne daugiau 300 žiūrovų, kurie taip pat turės laikytis vieno metro saugaus atstumo, dėvėti veido kaukes.

Šių metų šalies futbolo čempionate tebuvo sužaistas vienas turas – kovo 6-8 dienomis, jo metu pergales iškovojo Vilniaus „Žalgiris“, Marijampolės „Sūduva“ ir „Kauno Žalgiris“.

Dėl koronaviruso grėsmės visuotinis karantinas įvestas kovo 16 dieną, tuomet uždrausti visi renginiai ir sporto varžybos. Mažėjant užsikrečiančiųjų COVID-19, švelninamos ir karantino sąlygos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA