Naujausi duomenys: per parą Lietuvoje užfiksuoti 6 koronaviruso infekcijos atvejai | Kas vyksta Kaune

Naujausi duomenys: per parą Lietuvoje užfiksuoti 6 koronaviruso infekcijos atvejai

Asociatyvi / V. Balkūno nuotr.

Penktadienio ryto duomenimis, Lietuvoje nustatyti jau 1662 koronaviruso susirgimai. Pranešama apie 6 naujus koronaviruso atvejus, pasveiko 1216 žmonių.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gegužės 29 d. duomenimis, patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms – 1662, sergančių žmonių skaičius – 370.

SAM praneša, kad per vakar dieną patvirtinti 6 nauji COVID-19 susirgimai.

Mirusių nuo COVID-19 žmonių skaičius Lietuvoje – 68, užsikrėtusių koronavirusu, bet mirusių dėl kitų priežasčių – 8. Pasveikusių žmonių skaičius – 1216. Izoliacijoje 500 žmonių.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos gegužės 29 d. 7 val. duomenimis, per vakar dieną ištirti 6109 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso, iki šiol iš viso ištirtas 294091 ėminys (iš jų – 93622 iš mobilių punktų).

Koronaviruso tyrimai / Visuomenės informavimo grupės nuotr.

Laboratorijos teikia bendrą iš gautų ėminių nustatytą koronaviruso infekcijų skaičių. Į šį skaičių įeina tiek naujai nustatytieji atvejai, tiek pakartotiniai.

NVC primena, kad žmogus bus laikomas pasveikusiu, kai du iš eilės atlikti pakartotiniai testai dėl koronaviruso infekcijos, esant ne mažesniam nei paros intervalui, bus neigiami.

Arba praėjus 37 dienoms nuo diagnozuoto užsikrėtimo, jei dėl tam tikrų priežasčių vėlesni tepinėliai dėl viruso nebus ištirti. Jei atlikus pakartotinį tyrimą bus gautas teigiamas atsakymas, šeimos gydytojas tęs paciento stebėseną bei gydymą ir siųs pakartoti tyrimą ne anksčiau kaip po 14 dienų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA