Kaunas įsigijo specialų įrenginį paukščiams baidyti | Kas vyksta Kaune

Kaunas įsigijo specialų įrenginį paukščiams baidyti

Skaitytojo nuotr.

Ne paslaptis, kad Kauno Laisvės alėja sugeba pritraukti ne tik gausius žmonių srautus, bet ir paukščių būrius. Tačiau, kaip jau rašė portalas „Kas vyksta Kaune“ šie gamtos atstovai tampa tikru galvos skausmu – po jų apsilankymų suolai tampa apdrėbti išmatomis.

Siekiant pažaboti šią opią problemą, „Kauno švara“ įsigijo specialius įrenginius skirtus atbaidyti paukščius. Portalui susisiekus su bendrovės atstovais šie daugiau papasakojo apie naują pirkinį.

Kaip sako įmonės viešųjų ryšių specialistas Jonas Tumpa, kol kas buvo įsigyti 2 tokie aparatai.

„Šiuo metu įsigijome 2 BB-PRO paukščių baidymo aparatus. Jų abiejų kaina – 2512 € be PVM. Prietaisai veikia ultragarso principu ir skleidžia plėšrių paukščių, baidančių varninius paukščius, garsus. Įtaisuose yra daugybė skirtingų veikimo funkcijų, ir garso signalo pasirinkimų pagal paukščių rūšį. Šie prietaisai patogūs tuo, kad galima reguliuoti skleidžiamo ultragarso dažnius, taip pritaikant labiausiai konkretiems paukščiams nepatinkantį diapazoną“ – įrenginį apibūdino jis.

Tiesa, gamtos mylėtojai ir patys gyventojai neturėtų pergyventi – šie prietaisai nėra pavojingi paukščiams bei žmonėms.

„Šie aparatai nekenkia nei žmonėms, nei paukščiams, todėl tikimės, kad jų pagalba centrinė miesto erdvė taps dar švaresne“ – ramino J. Tumpa.

Pasak atstovo, prietaisai kol kas bus naudojami tik Laisvės alėjoje, tačiau yra galimybė juos naudoti ir kitur. Kauniečiai šiuos įrenginius turėtų išvysti rugpjūčio ar rugsėjo mėnesį.

„Kol kas numatoma naudojimo vieta – Laisvės al. Visgi, prietaisai mobilūs, todėl atsiradus poreikiui, juos galėsime perkelti į kitą vietą. Aparatai bus montuojami rugpjūčio-rugsėjo mėn., kuomet bus pasibaigęs paukščių perėjimo periodas“, – teigė atstovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA