„Raketa“ pirmąkart šiemet pasiekė Nidą ir grįžo atgal: skelbiamos bilietų kainos | Kas vyksta Kaune

„Raketa“ pirmąkart šiemet pasiekė Nidą ir grįžo atgal: skelbiamos bilietų kainos

Asociatyvi / „Laivas Raketa“ „Facebook“ puslapio nuotr.

Ketvirtadienį ištestavus „Raketą“ Nemune netoli Kauno, penktadienį greitaeigis laivas atliko pirmą bandomąją kelionę į Nidą. Reguliariai plukdyti keleivius planuojama jau nuo kitos savaitės – pradėta prekiauti bilietais, kurie, tiesa, ne kiekvieno kišenei.

Kol kas – tik su kaukėmis

Pernai dėl biurokratinių priežasčių uoste likusiai „Raketai“ šiemet gauti visi reikalingi leidimai ir penktadienio rytą pakilusi iš Kauno, ankstyvą popietę ji jau buvo Nidoje. Portalo žiniomis, pirmoji šį sezoną kelionė į pajūrį praėjo sklandžiai.

Laivą prikėlusios viešosios įstaigos „Vandens kelias“ vadovas Nerijus Šilgalis „Kas vyksta Kaune“ minėjo, kad šiandien bus atliekamas ir plaukimas atgal, taip išmėginant reisą tokiu tvarkaraščiu, kokiu jis bus organizuojamas įprastai. Neilgai trukus, „Raketa“ iš Nidos pasuko link Kauno ir Vilijampolėje prisišvartavo apie 19 val.

„Facebook“ puslapyje „Laivas Raketa“ skelbiama apie startuojančią prekybą bilietais: įprasta vieta su platintojo mokesčiu kainuoja 51 Eur, prie lango – 61,10 Eur, o šešių vietų stalas – 318,66 Eur. Kol kas platinami bilietai tik kitos savaitės reisams, artimiausiu metu ketinama paleisti prekybą visam birželiui, o kito mėnesio viduryje – ir liepai.

Tai pat pažymima, kad kelionės metu privaloma dėvėti veidus dengiančias apsaugines kaukes, bus neįleidžiami karščiuojantys arba kitų infekcinėms ligoms būdingų simptomų turinys asmenys, taip pat – parvykę iš užsienio ir nesilaikę 14 dienų saviizoliacijos. Dėl karantino dar reguliuojamas keleivių tankumas, tačiau tikimasi, kad greit bus galima užpildyti visas 58 vietas.

„Raketa“ į Nidos senąją prieplauką ir atgal prie buvusio „Combo“ klubo Kaune, nurodė N. Šilgalis, kursuos tuo pačiu grafiku, kuris numatytas ir pernai: ketvirtadieniais bei penktadieniais išplauks 9 val. ir atgal kils 15.30 val., o išplaukus šeštadienį, į Kauną grįš sekmadienį. Laivas skrieja apie 60 km/val. greičiu, kelionė trunka 3,5-4 val., priklausomai nuo to, plaukiama pasroviui, ar prieš srovę.

Suremontuotas laivas nuleistas pernai

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad daugiau nei aštuonerius metus stovėjusi iškelta ir konservuota, privataus verslo iniciatyva padedant Vidaus vandens kelių direkcijai (VVKD) „Raketa“ suremontuota praėjusiais metais. Greitaeigis laivas iškilmingai nuleistas į Nemuną 2019-ųjų gegužę.

[susije_video kurie=””]

Viduje, „Vandens kelių“ vadovo teigimu, „Raketa“ buvo gana geros būklės, nes ankstesni šeimininkai saloną visiškai restauravo, tačiau šitiek metų ant kranto padarė savo. Panaikinti korpuso trūkumai, korozijos židiniai, visas laivas perdažytas, pakeista garso sistema, apšvietimas, elektros instaliacija, keleivių patogumui prie stalų sumontuoti standartiniai elektros ir USB lizdai, remontuoti techniniai mazgai.

VVKD duomenimis, laivo remonto darbai užtruko daugiau nei du mėnesius – Kauno žiemos uoste transporto priemonė dar porą savaičių tikrinta, o birželio pradžioje planuota pradėti reguliarius reisus.

Išplaukti su keleiviais taip ir nepavyko

Visgi naujųjų „Raketos“ savininkų lūkesčiams nebuvo lemta išsipildyti. Lietuvos transporto saugos administracija (LTSA) pareiškė, kad istoriniam laivui dėl klasės ypatumų norint praeiti techninę apžiūrą reikia pateikti daugiau dokumentų, tačiau pernai šių formalumų sutvarkyti nepavyko.

„Pagal galiojančią tvarką, techninės apžiūros metu turėjo būti pateiktas tokio laivo klasės sertifikatas, kuris įrodo, kad laivas atitinka jam keliamus papildomus reikalavimus“, – naujienų agentūrai BNS sakė LTSA direktoriaus pavaduotojas Tomas Kolendo.

N. Šilgalis tuomet žadėjo aiškintis su teisininkais, ar laivui iš tikrųjų reikalingas toks dokumentas: „Mums tai yra netikėtumas ir šioje vietoje aiškinamės, ar šitas dokumentas turėtų būti taikomas tokiam laivui.“

„Vandens kelio“ vadovas svarstė, kad papildomi dokumentai neturi jokios įtakos vertinant „Raketos“ saugumą, nes tai įrodantį pažymėjimą laivas jau yra gavęs.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA