Stiprius narkotikus skrandyje gabenusiam Nigerijos piliečiui iš Pravieniškių ištrūkti nepavyko | Kas vyksta Kaune

Stiprius narkotikus skrandyje gabenusiam Nigerijos piliečiui iš Pravieniškių ištrūkti nepavyko

delfi.lt 2020/05/29 21:02
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmai atsisakė tvirtinti Lygtinio paleidimo iš pataisos įstaigos komisijos Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos nutarimą taikyti nuteistajam J. O. O. lygtinį paleidimą iš pataisos įstaigos neatlikus 2 metų 8 mėnesių 14 dienų laisvės atėmimo bausmės.

„Nuteistasis už gerą elgesį bei dalyvavimą visuomeninėje būrio veikloje 19 kartų paskatintas, teigiamos nuostatos į priežiūrą. Nuteistasis bausmę atlieka lengvosios grupės sąlygomis, lengvojo režimo sektoriuje.

Nuteistasis pataisos namuose siekia prasmingo užimtumo – Kaišiadorių suaugusiųjų ir jaunimo mokykloje lanko neformalaus ugdymo užsiėmimus, aktyviai dalyvauja pozityvaus užimtumo priemonėse ir socialinės reabilitacijos programose“, – rašoma teismo nutartyje.

Primintina, kad J. O. O. nuteistas Vilniaus apygardos teismo nuosprendžiu 12 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme už tai, kad 2010 m. birželio 25 d., apie 13 val. 30 min., jis per Lietuvos Respublikos valstybės sieną – per Vilniaus tarptautinį oro uostą, atskridęs iš Frankfurto (Vokietija), nepateikdamas muitinės kontrolei, laikydamas paslėpęs virškinamajame trakte, tokiu būdu išvengdamas muitinės kontrolės, neturėdamas leidimo, gabeno iš Vokietijos teritorijos į Lietuvos teritoriją narkotines medžiagas – 111,98 g heroino ir 162,13 g kokaino.

Taip pat, 2010 m. birželio 25 d., ryte, jis Amsterdame (Olandija), iš ikiteisminio tyrimo metu nenustatyto asmens, neteisėtai – neturėdamas leidimo, įgijo labai didelį kiekį – 111,98 g narkotinės medžiagos heroino ir labai didelį kiekį – 162,13 g narkotinės medžiagos kokaino, praneša teismas.

Tęsdamas savo nusikalstamą veiką, turėdamas tikslą neteisėtai įgytas aukščiau nurodytas narkotines medžiagas už pažadėtą 3000 eurų (10 358,40 Lt) atlygį nugabenti į Vilniaus miestą ir perduoti nenustatytiems asmenims, jas prarijo ir taip paslėpė savo virškinamajame trakte, ir tokiu būdu jas neteisėtai laikė ir gabeno nuo Amsterdamo (Olandija) iki Vilniaus tarptautinio oro uosto, atskridęs iš Frankfurto, kada jis 2010 m. birželio 25 d., apie 13 val. 30 min., buvo sulaikytas.

Teismas pažymėjo, jog J. O. O., atlikdamas laisvės atėmimo bausmę, šešis kartus pažeidė pataisos įstaigos vidaus tvarkos taisykles bei režimo reikalavimus, padarydamas taip pat ir šiurkščius pažeidimus, jam buvo paskirtos keturios drausminės nuobaudos, taip pat jo elgesys du kartus buvo svarstytas drausminėje komisijoje ir nors paskirtos nuobaudos nebegalioja, tačiau ši aplinkybė neleidžia teismui vertinti nuteistojo elgesio kaip nepriekaištingo.

Teismas, įvertinęs aplinkybes, konstatavo, kad teigiami nuteistojo taisymosi procesai dar turi būti tęsiami pataisos namuose, įtvirtinant teigiamus elgesio modelius, kurie padėtų nuteistajam adaptuotis visuomenėje ir skatintų tik teisėtą jo elgesį.

Nutartis per 7 dienas nuo nutarties nuorašo įteikimo dienos gali būti skundžiama Kauno apygardos teismui.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA