Kartą Kaune gyveno… Aušra Kleizaitė: pasivaikščiojimas po 80-90-ųjų Kauną | Kas vyksta Kaune

Kartą Kaune gyveno… Aušra Kleizaitė: pasivaikščiojimas po 80-90-ųjų Kauną

Tirpstant karantino sąlygoms portalas „Kas vyksta Kaune“ tęsia pokalbius su kauniečiais ne tik apie jų kasdienį gyvenimą, veiklas karantino metu, bet ir leidžiasi kartu su pašnekovais į pasivaikščiojimus po jų vaikystės ir jaunystės Kauną.

Jūsų dėmesiui pirmasis pasivaikščiojimą po 80-90-ųjų Kauną iš serijos „Kartą Kaune gyveno…“ su žinoma menininke, gimusia ir jaunystę praleidusią Kaune, šiuo metu gyvenančia ir kuriančia Vilniuje, šių metų Kauno Kalėdų eglutės meninės instaliacijos bendraautore Aušra Kleizaite.

A. Kleizaitė prisipažino, kad Kaunas vis dar yra jos mylimiausias miestas, kuris pavasarį jai, Žaliakalnyje gimusiai ir augusiai, visų pirma asocijuojasi su svaiginančiu alyvų aromatu. Tiesioginės transliacijos metu Aušra ne tik prisiminė savo vaikystės, jaunystės Kauną, bet ir prisipažino pasvarstanti, kad po 22 metų, praleistų sostinėje, kartais pasvarsto, kad norėtų grįžti gyventi į Kauną.

Širdingą pokalbį apie Kauną bei nelengvą laisvai samdomų menininkų situaciją dėl pasaulyje paskelbtos pasaulinės pandemijos, papildė video medžiaga iš Aušrai brangių vaikystės vietų. Prieš duodama interviu, A. Kleizaitė atsakė į kūrėjų klausimus, kurios penkios vietos jos jaunystės Kaune jai buvo svarbiausios. Menininkė nurodė Kauko laiptus, kavinę „Kultūra“ bei V. Putvinkio gatvę su anksčiau čia veikusia kavine „Kibiras“, Meninkų namais, kur rinkdavosi draugai ir pažįstami. „Tada jau „Laumė“ Laisvės alėjoje ir tresto šokiai“, – kvatoja A. Kleizaitė.

A. Kleizaitė ne tik kūrė šių metų Kauno kalėdinę eglutę drauge su kauniete menininke J. Šmidtiene, bet ir per praeitų metų Kauno miesto gimtadienį sudalyvavo jungtinėje menininkų parodoje Sakramento bažnyčioje, kurios durys gimtadienio išvakarėse buvo atvertos visuomenei po ilgą laiką šventovę kausčiusio sovietinio sąstingio.

A. Kleizaitės kūrybą galite sekti jos, kaip menininkės Facebook paskyroje ir Instagram profilyje.

KVK transliacijos pokalbio su A. Kleizaite vedėja – kaunietė žurnalistė Brigita Sabaliauskaitė. Video turinį transliacijai parengė žurnalistas Dominykas Biržietis. Transliacijos vadovas – Vaidas Pilkauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA