Lietuva skyrė 10 tūkst. eurų paramą Butanui – padės kontroliuoti viruso plitimą tolimoje šalyje | Kas vyksta Kaune

Lietuva skyrė 10 tūkst. eurų paramą Butanui – padės kontroliuoti viruso plitimą tolimoje šalyje

URM nuotr.

Gegužės 27 dieną Lietuvos ambasadorius Indijoje Julius Pranevičius pasirašė susitarimą su Butano nevyriausybine organizacija „Zamin Friends Forever” dėl paramos skyrimo veido kaukių gamybai. Projektu Lietuva prisidės prie kitų Europos šalių pagalbos remiant Butano Karalystės pastangas kontroliuoti Covid-19 plitimą šalyje.

Kaip BNS informavo užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė, skirta parama siekia 10 tūkst. eurų.

Planuojama, kad bus pagaminta beveik 50 tūkst. kaukių, kurios pirmiausiai bus išdalintos labiausiai pažeidžiamiems gyventojams. Projektu taip pat bus prisidedama prie moterų įgalinimo – projekto vykdytojai planuoja įdarbinti kalėjime esančias moteris, kurios įgis reikalingų siuvimo įgūdžių ateičiai.

Be to, tai leis Butanui, kuris iš esmės yra priklausomas nuo užsienio produkcijos, pačiam apsirūpinti reikiamomis priemonėmis.

Nuotolinės pasirašymo ceremonijos metu ambasadorius J. Pranevičius teigė, kad šiuo sudėtingu laikotarpiu kaip niekada svarbus solidarumas.

Simboliška, kad Lietuva ir Butanas, ne vienerius metus bendradarbiaujantys tekstilės kultūros išsaugojimo srityje, šį kartą bendradarbiauja ne mažiau svarbiame tekstilės projekte, padėsiančiame išsaugoti gyvybes.

Lietuva pastaruosius kelis metus vykdė vystomojo bendradarbiavimo projektus su Butanu tekstilės srityje. 2019 metų spalio mėnesį Vilniuje, Valdovų Rūmuose, buvo atidaryta didelio dėmesio sulaukusi Butano karališkųjų apdarų paroda, o 2021 metų pradžioje Lietuvos tekstilė bus pristatoma Butano gyventojams.

Rengdamos parodas šalys taip pat apsikeičia geriausia muziejininkystės, edukacinių programų organizavimo patirtimi ir didina šalių žinomumą tarp savo gyventojų. Kiekvienais metais Butaną aplanko mažiau nei 100 Lietuvos piliečių.

Butanas – Pietų Azijoje, tarp Kinijos ir Indijos, įsispraudusi Himalajų karalystė, turinti 750 tūkst. gyventojų. Tai viena iš labiausiai izoliuotų pasaulio šalių, taip pat žinoma tuo, kad savo pasiekimus vertina ne pagal BVP lygį, o šalies „laimės indeksą“.

Pirmieji demokratiniai rinkimai šalyje įvyko 2007 metais Butanui iš absoliutinės monarchijos tapus konstitucine.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA