Daliai atvyksiančių iš Europos šalių saviizoliacija išliks privaloma | Kas vyksta Kaune

Daliai atvyksiančių iš Europos šalių saviizoliacija išliks privaloma

BNS 2020/05/28 14:47
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Iš dalies šalių atvykstantiems asmenims vis dar turės būti taikoma keturiolikos dienų saviizoliacija, ketvirtadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Nuo birželio 1 dienos atvykstantiems į Lietuvos Respubliką asmenims 14 dienų izoliacija privaloma bus tik tam tikrais atvejais“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį pranešė NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

„Tuomet, kai sergamumas bus nuo 15 atvejų 100 tūkstančių gyventojų iki 25 atvejų 100 tūkstančių gyventojų, tokiu atveju, bus reikalinga asmenų izoliacijai keturiolikai dienų“, – teigė ji.

Vyriausybės sprendimu nuo birželio bus galima atvykti iš tų šalių, kur sergamumas infekcija per pastarąsias dvi savaites neviršijo 25 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Anksčiau teigta, jog atvykusiems iš tokių šalių nebus privaloma savęs izoliuoti dvi savaites.

„Iš tikrųjų tai yra naujiena ir kai kurie teisės aktai dėl to turės būti keičiami. Ne viskas dar yra formalizuota, bet, mano duomenimis, taip buvo sutarta Baltijos šalių trijų sveikatos apsaugos ministrų ir tokia praktika taikoma bus nuo birželio 1 dienos visose trijose Baltijos šalyse“, – sakė R. Lingienė.

Šalių, iš kurių bus galima atvykti, sąrašą skelbs Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga kiekvieną pirmadienį.

Į šį sąrašą šiuo metu galėtų pretenduoti Islandija, Slovėnija, Graikija, Kroatija, Kipras, Norvegija, Vengrija, Šveicarija, Čekija, Austrija.

Vis dėlto kol kas neskelbiama, iš kurių šalių atvykusiems žmonėms gali tekti laikytis dviejų savaičių saviizoliacijos.

„Penktadienį bus įvertinta situacija šalyse, nes ji gali keistis ir pirmadienį bus paskelbta viešai“, – sakė NVSC atstovė.

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, Lietuvoje karantinas paskelbtas kovo 16 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA