„Kaunas Jazz“ sugrįžta: jau kitą savaitgalį atidarys jubiliejinį sezoną | Kas vyksta Kaune

„Kaunas Jazz“ sugrįžta: jau kitą savaitgalį atidarys jubiliejinį sezoną

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Dėl koronaviruso pandemijos pavasarį su žiūrovais sveikintis negalėjęs 30-asis jubiliejinis tarptautinis džiazo festivalis „Kaunas Jazz 2020“ grįžta jau vasaros pradžioje. Birželio 7 dieną Raudonės pilies kieme (Jurbarko raj.) pirmąjį šių metų sezono koncertą surengs žinomas dainininkas Linas Adomaitis.

Šis jubiliejinio festivalio „Kaunas Jazz“ renginys – perkeltas iš balandžio 26-osios. Į jį galios balandžio 26-osios renginiui įsigyti bilietai.

Linas Adomaitis koncerte pakeis jame pasirodyti turėjusį Izraelio soulo, džiazo ir r’n’b dainininką Tamirą Grinbergą, kuris Lietuvoje surengti pasirodymų šiuo metu negali dėl karantino sukeltų kelionių ribojimų, rašoma pranešime spaudai.

„Džiaugiamės galėdami scenoje pristatyti vieną populiariausių Lietuvos dainininkų, kuris yra ir ilgametis „Kaunas Jazz“ bičiulis.

Virusai festivalio negali sustabdyti – jau esame paskelbę dalies perkeltų šių metų sezono renginių naujas datas, deriname ir kitų koncertų perkėlimus. Visą informaciją festivalio klausytojai galės netrukus rasti internetiniame puslapyje bei „Kaunas Jazz“ facebook paskyroje.

Renginys vaizdingos Raudonės pilies kieme taps simboliniu festivalio sugrįžimu po neplanuotos pertraukos – nekantraujame susitikti su visais „Kaunas Jazz“ bičiuliais“, – sako festivalio meno vadovė Indrė Jučaitė-Sarneckienė.

„Kaunas Jazz“ mano širdyje užima ypatingą vietą – daugybę sykių šiame festivalyje esu lankęsis ir kaip atlikėjas, ir kaip žiūrovas. Džiaugiuosi galimybe surengti pirmąjį šių metų „Kaunas Jazz“ koncertą“, – sako Linas Adomaitis, šiam renginiui ruošiantis specialią programą.

Linas Adomaitis / Organizatorių nuotr.

Koncertas, kuriuo bus paminėta ir Tėvo diena, įvyks sekmadienio popietę. Jo pradžia – 14 valandą. Renginys vyks, laikantis visų Vyriausybės pateiktų saugumo reikalavimų, jame dalyvaus iki 300 žmonių.

Kaip skelbta anksčiau, dėl karantino sustabdžius „Kaunas Jazz“ jubiliejinį sezoną, kurio renginiai pavasarį turėjo vykti keliuose Lietuvos miestuose, didžioji dalis koncertų nukelta į vėlesnį laiką.

Didelė jų dalis įvyks rugsėjo 4-6 dienomis, tarp jų – mokami ir nemokami koncertai įvairiose Kauno erdvėse ir Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje.

JAV džiazo žvaigždės Bobo Jameso ir Vokietijos garsenybės Tillo Brönnerio koncertas Vilniaus kongresų rūmuose nukeltas į rugsėjo 2 dieną.

JAV atlikėjo Gregory Porterio ir Kauno miesto simfoninio orkestro koncertas Kauno „Žalgirio“ arenoje nukeltas į 2021 m. kovo 11-ąją ir taps kitų metų „Kaunas Jazz“ sezono dalimi.

Į 2021 metų pavasarį planuojama perkelti ir JAV atlikėjų Cecile McLorin Salvant, Jamisono Rosso, Avery Sunshine pasirodymus. Daugiau informacijos bus paskelbta, suderinus naujas koncertų datas.

Visi bilietai, įsigyti į nukeltus 30-ojo jubiliejinio festivalio „Kaunas Jazz 2020“ koncertus, galioja, jų keisti nereikia.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.
Festivalio mecenatas SBA grupė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA