Gatvės lenktynėmis susiviliojusiam plaukimo asui – piniginė bauda ir atimta teisė vairuoti | Kas vyksta Kaune

Gatvės lenktynėmis susiviliojusiam plaukimo asui – piniginė bauda ir atimta teisė vairuoti

delfi.lt / Mindaugas Augustis 2020/05/27 11:00
DELFI nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas

Geriausias praėjusių metų Lietuvos sportininkas Danas Rapšys įpratęs lenkti savo konkurentus baseine. Tačiau už norą patirti greičio galimybes šįkart jis gavo ne medalį, o baudą ir trims mėnesiams neteko teisės vairuoti.

25-erių panevėžietis prieš dvi savaites apsilankė nelegaliose automobilių traukos lenktynėse Šiauliuose.

„Dragas“ Zokniuose, į kurį greičio mėgėjai buvo kviečiami per socialinius tinklus, neprasprūdo pro akis ir policijai.

Gegužės 15 d. pažeidimus fiksavę pareigūnai nubaudė devynis iš įvairių šalies miestų atvykusius asmenis – Delfi išsiaiškino, jog tarp jų buvo ir D. Rapšys.

Administracinių nusižengimų kodekse dalyvavimas neteisėtose lenktynėse prilygintas pavojingam ir chuliganiškam vairavimui.

Plaukikui skirta švelniausia kodekse numatyta sankcija – 85 eurų bauda ir teisės vairuoti atėmimas trims mėnesiams.

Delfi susisiekus su 2018 metų pasaulio pirmenybių trumpame (25 m) baseine nugalėtoju ir daugkartiniu Europos čempionu, pastarasis neneigė patekęs į nemalonią istoriją ir dėl jos apgailestavo.

„Pasielgiau neatsakingai. Nuvažiavau į dideles lenktynes Šiauliuose, vadinamąjį „dragą“. Aplinkybes dar aiškinuosi, tačiau esu pasirengęs prisiimti atsakomybę už savo neatsakingumą, net jei tai reiškia, kad tris mėnesius praleisiu be vairuotojo pažymėjimo“, – teigė D. Rapšys.

Šiaulių policija pirmadienį pranešė turinti 2-3 valandas filmuotos medžiagos iš patrulių tarnybinių automobilių, po kurios peržiūros tikimasi identifikuoti ir nubausti daugiau pažeidėjų.

Praėjusį savaitgalį pareigūnai vėl turėjo darbo Zokniuose, kur įprastai rengiamas „dragas“. Vykdant prevencines priemones užfiksuoti 186 greičio viršijimo atvejai. Vienas BMW automobilis miesto gatvėmis skriejo net 156 km per valandą greičiu, nedaug mažesnis ir motociklo „rekordas“ – 144 km per valandą.

Taip pat sulaikyta 10 neblaivių eismo dalyvių.

2014 metais per panašų nelegalų renginį Zokniuose įvyko tragiškai pasibaigusi avarija, kurios metu be šalmo važiavęs motociklininkas susidūrė su lenktyniaujančiu automobiliu ir žuvo.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA