Premjeras: yra dvi priežastys, kodėl karantinas reikalingas | Kas vyksta Kaune

Premjeras: yra dvi priežastys, kodėl karantinas reikalingas

delfi.lt / Simona Voveriūnaitė 2020/05/27 16:50
DELFI nuotr.

Ministrų kabinetas trečiadienį karantiną šalyje pratęsė iki birželio 16 dienos. Premjeras Saulius Skvernelis po Vyriausybės posėdžio įvardijo du argumentus, kodėl karantinas kol kas negali būti nutrauktas.

Premjeras teigė, kad karantinas pratęstas dėl dviejų priežasčių: suvaldyti plitimą ir apsisaugoti nuo įvežtinių atvejų.

„Nuo birželio 1–osios dienos keičiasi labai daug kas, visos veiklos leidžiamos laikantis tam tikrų saugumo reikalavimų, ir masiniai renginiai uždarose ir atvirose erdvėse, su ribotu žmonių kiekiu, nebelieka jokios sienų kontrolės su Latvija. (…) Kodėl tas karantinas yra reikalingas? Dėl dviejų priežasčių – dėl to, kad mes galėtume kontroliuoti ir suvaldyti viruso plitimą šalies viduje ir apsisaugoti nuo įvežtinių atvejų. Kito režimo kol kas nėra“, – sakė S. Skvernelis.

Jis teigė, kad jei bus atrasta kita teisinė forma, ji bus pasirinkta ir karantinas bus nutrauktas.

„Yra numatyta, kad įsigaliojus naujam nutarimo redakcijai iki birželio 16 dienos bus peržiūrėti galimi ribojimai, kas susiję su ūkine veikla, nes reikės tikrai tęsti dėl masinių renginių. Jei bus surasta teisinė forma be karantino, tai bus ir padaryta, jeigu užteks kitokio teisinio režimo pasiekti tikslus dėl viruso plitimo“, – tikino jis.

Premjeras konkrečiai neįvardijo, kodėl buvo nuspręsta karantiną pratęsti iki birželio 16 dienos, o ne iki liepos mėnesio.

„Dėl to, kad taip apsisprendė Vyriausybė“, – trečiadienį sakė S. Skvernelis.

Daugiau naujienų galite skaityti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA