Seimo rinkimuose gali būti naujovių: Vyriausybė pritarė siūlymui prailginti išankstinį balsavimą | Kas vyksta Kaune

Seimo rinkimuose gali būti naujovių: Vyriausybė pritarė siūlymui prailginti išankstinį balsavimą

BNS 2020/05/27 15:19
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė trečiadienį pritarė balsavimo pakeitimams per artėjančius Seimo rinkimus, tačiau siūlo neilginti balsavimo namuose.

„Tai visiškai neatitinka logikos (…) Tai yra iš tikrųjų karantino epidemijos metu ypatingai didelė rizika tiems žmonėms užsikrėsti“, – posėdyje sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Teisingumo ministerija, atsižvelgdama į situaciją dėl koronaviruso pandemijos, siūlė ilginti balsavimą namuose iki keturių dienų, tuo buvo siekiama išvengti masinio rinkėjų susibūrimo rinkimų apylinkėje rinkimų dieną.

Šiuo metu balsavimas namuose trunka dvi dienas – penktadienį ir šeštadienį.

Ministrų kabinetas kitiems Seimo rinkimų įstatymo pakeitimams pritarė – padidinti išankstinio balsavimo vietų skaičių, taip pat prailginti išankstinį balsavimą iki keturių dienų – nuo pirmadienio iki ketvirtadienio.

Premjeras svarstė, ar padidinus išankstinio balsavimo vietų skaičių pavyks užtikrinti balsavimo saugumą, tvarką ir objektyvumą.

„Tai susiję su papildomais finansiniais poreikiais. Ar tai yra apskaičiuota ir numatyta? Jeigu reikėtų didinti apylinkių skaičių, tai ir komisijos narių skaičių“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Šiuo metu išankstinis balsavimas vyksta tik savivaldybėse ir trunka dvi dienas – trečiadienį ir ketvirtadienį.

Dėl Seimo rinkimų įstatymo pakeitimų dar turės balsuoti ir parlamentas, siūloma pataisas svarstyti ypatingos skubos tvarka.

Vyriausiosios rinkimų komisijos preliminariais skaičiavimais, įgyvendinti šiems siūlymams reikėtų apie 1,9 mln. eurų., dar apie 3 mln. eurų reikės rinkėjų būtinos asmeninės apsaugos priemonėms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA