Paplūdimio bibliotekos sugrįžta: kauniečius vėl džiugins dvi vasaros skaityklos | Kas vyksta Kaune

Paplūdimio bibliotekos sugrįžta: kauniečius vėl džiugins dvi vasaros skaityklos

Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos nuotr.

Vasarai artėjant, o karantinui ir toliau švelnėjant, į Kauno miesto paplūdimius jau ketvirtą kartą grįžta bibliotekos po atviru dangumi. Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos įkurtose lauko skaityklose Lampėdžiuose ir Panemunėje kauniečiai ir miesto svečiai vėl galės skolintis knygas bei vartyti spaudą, laiką gryname ore leisti skaitydami.

[galerija kiek=”4″]

Kaip rašoma Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos pranešime žiniasklaidai, paplūdimiuose įrengtos skaityklos suteikia galimybę knygas pasiimti vietoje, tad jų į pliažą nereikės neštis patiems. Šių lauko bibliotekų lentynose galima rasti kelis šimtus lietuvių ir užsienio autorių knygų tiek suaugusiems, tiek vaikams ar paaugliams, įvairių žurnalų.

Knygų tematika įvairi, daugiausia čia neįpareigojančios, pramoginės literatūros, tačiau galima rasti ir filosofinių kūrinių, programinės literatūros moksleiviams. Biblioteka taip pat rūpinasi, kad lentynose visad būtų knygų užsienio kalbomis.

Šiemet kauniečius ir miesto svečius vėl džiugins dvi vasaros skaityklos po atviru dangumi – Lampėdžiuose ir Panemunėje. Abi bibliotekos įrengtos bendradarbiaujant su privačiu verslu – paplūdimiuose veikiančiomis kavinėmis ir yra puikus pavyzdys, kaip verslas gali prisidėti prie kultūros iniciatyvų įgyvendinimo.

Prie Lampėdžių karjero esančio „Sunny Beach Kaunas“, Raudondvario pl. 161 B, terasoje paplūdimio biblioteka veiks jau ketvirtus metus iš eilės. Esant geram orui, ji skaitytojų laukia kiekvieną dieną nuo 8 iki 20 val., o vasaros sezonui įsibėgėjus – ir iki 22 val.

Bibliotekos partneriai „Sunny Beach Kaunas“ taip pat džiaugiasi šia iniciatyva, pritraukiančia į paplūdimį knygų mylėtojų. Pasak baro vadovės Eglės Gaudinskaitės, paplūdimio bibliotekos lentyna poilsiautojų mėgstama ir nuolat lankoma, jie knygas ne tik paskaitę grąžina, tačiau ir papildo lentyną naujais skaitiniais.

Paplūdimio biblioteka / Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos nuotr.

Kai kurie nuolatiniai bibliotekos lankytojai užsuka net ir prastesniu oru, sugrįžta ieškodami dar neskaitytų knygų. Trečius metus Panemunės paplūdimyje veikianti biblioteka įrengta bendradarbiaujant su Panemunės šašlykine, A. Smetonos al. 4.

Ji lankytojams atvira visomis dienomis bet kuriuo metu. Šiame paplūdimyje knygų lentyna taip pat dažnai lankoma tiek poilsiautojų, tiek ir šašlykinės klientų ar vaizdingose apylinkėse pasivaikščioti arba pasivažinėti dviračiais išsiruošusių kauniečių.

Paplūdimio bibliotekose perskaitytas knygas ir žurnalus žmonės kviečiami grąžinti atgal į lentynas, tačiau knygas galima ir mainyti – patikusią knygą galima pasiimti namo vietoje jos palikus kitą.

Šis Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos skaitymo skatinimo projektas sulaukė ir teigiamų miestiečių įvertinimų – Kauno menininkų namų organizuotuose Įsimintiniausios 2019 m. Kauno kultūros iniciatyvos rinkimuose Paplūdimio biblioteka pateko į finalinį šešetą.

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka kviečia Lampėdžių ir Panemunės paplūdimiuose poilsiaujančius žmones laiką leisti su knyga ir tikisi, kad ši iniciatyva biblioteką dar labiau priartins prie skaitytojų, suteikdama jiems kokybiško laisvalaikio galimybę ne tik pačioje bibliotekoje, tačiau ir viešose miesto erdvėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA