Dar viena nelaimė Nemuno krantinėje: šįkart skaudžių pasekmių pavyko išvengti | Kas vyksta Kaune

Dar viena nelaimė Nemuno krantinėje: šįkart skaudžių pasekmių pavyko išvengti

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Atnaujinta Nemuno krantinė skaičiuoja jau ne vieną nelaimę. Antradienio vakarą iš ledinio Nemuno vandens ugniagesiai vadavo įkritusį žmogų, laimei, šįkart žvejo gyvybę pavyko išgelbėti.

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, gegužės 26 dieną, apie 17.40 val., buvo gautas pranešimas, kad Nemuno krantinėje, K. Mindaugo prospekte, ties Vasaros uostu, į vandenį įkrito žmogus.

Ugniagesiams atvykus į įvykio vietą, nuo 4 m aukščio krantinės Nemune buvo pastebėtas žmogus su dviračiu, kuris pats išlipti iš vandens jau negalėjo.

Nelaimėlį suskubta gelbėti, ištraukiamosiomis kopėčiomis ir virve iš vandens buvo iškeltas pilietis ir jo dviratis, laimei, vyriškiui medikų pagalbos neprireikė.

Pasak ugniagesių, nelaimė įvyko kai žvejojusiam žmogui į Nemuną įkrito dviratis, o vyriškis atsidūrė vandenyje, kai bandė gelbėti savo turtą.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad atnaujintas Nemuno krantinės takas jau pažymėtas ne viena nelaime. Rekonstruojant krantinės pėsčiųjų ir dviračių taką, viena nelaimė čia jau nutiko praėjusių metų vasarą. Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos duomenimis, incidentas užfiksuotas liepos 13-osios vakarą.

Pagal pranešimą, 1976 m. gimusi moteris dviračiu nuvažiavo nuo krantinės ir susižeidė. Ugniagesiai tąkart ją iškėlė pasinaudoję ištraukiamosiomis kopėčiomis ir perdavė medikams.

[susije_video kurie=””]

Kovo 24 dieną Nemuno krantinėje užfiksuota tragiškai pasibaigusi nelaimė, mirė nuo tako į Nemuną dviračiu nukritęs žmogus. Nors tragedijos priežastis nebuvo aiški, Kauno savivaldybė pažadėjo krantinėje tuoj pat grąžinti po rekonstrukcijos pašalintus turėklus. Portalo žiniomis, jų iki šiol nėra.

Ne paslaptis, kad sprendimas panaikinti metalinius turėklus sukėlė daug diskusijų. Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis pernai spalį aiškino, kad daugelyje Europos miestų, taip pat ir Vilniuje, krantinės paprastai būna be atitvarų, tad pasekta didmiesčių pavyzdžiu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA