L. Kukuraitis: prezidento iniciatyva kirpti GPM nesprendžia socialinių problemų | Kas vyksta Kaune

L. Kukuraitis: prezidento iniciatyva kirpti GPM nesprendžia socialinių problemų

BNS 2020/05/26 08:51
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė nepritaria prezidento Gitano Nausėdos iniciatyvai mažinti gyventojų pajamų mokesčio tarifą, nes ši priemonė nepadėtų spręsti socialinės atskirties ir skurdo problemų, sako socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

„Matome, kad didesnę dalį lėšų gautų tie, kurie turi didesnes pajamas. Iš socialinės pusės žiūrint, skurdo, nelygybės problemų ši priemonė nemažina, gal net turi neigiamą poveikį, todėl mes atsargiai žiūrime į šią priemonę“, – LRT radijui antradienį sakė ministras.

Tai jis kalbėjo likus kelioms valandoms iki Seimo posėdžio, kuriame prezidento atstovai pristatys siūlymą laikinai iki metų pabaigos sumažinti gyventojų pajamų mokesčio tarifą nuo 20 iki 15 proc., taikant jį darbuotojų pajamoms iki trijų vidutinių darbo užmokesčių lygio.

Prezidentas teigia, kad papildomos pajamos dirbantiesiems per vartojimą skatintų ekonomiką ir taip sušvelnintų krizės padarinius.

Kritikai mato riziką, kad dabar sumažinus tarifą politikams gali neužtekti valios nuo kitų metų jį atstatyti į dabartinį lygį.

Pasak L. Kukuraičio, Vyriausybė remia neapmokestinamojo pajamų dydžio didinimą ir papildomus vaiko pinigus, nes tai padėtų mažinti skurdą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA