Oro uostuose ir pasienyje netikrins dėl koronaviruso: atvykstantieji turės tirtis mobiliuosiuose punktuose | Kas vyksta Kaune

Oro uostuose ir pasienyje netikrins dėl koronaviruso: atvykstantieji turės tirtis mobiliuosiuose punktuose

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Oro uostuose bei tarptautiniuose sienos kirtimo punktuose iš asmenų, į Lietuvą grįžusių iš užsienio, nebus imami tepinėliai tyrimams dėl koronaviruso infekcijos (COVID-19), išskyrus, kai bus tam poreikis.

Kaip nurodoma Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime, nuo šiol tyrimą dėl koronaviruso į Lietuvą parvykę žmonės turės atlikti užsiregistravę ir nuvykę į mobilųjį punktą savivaldybėse. Jie tai padaryti turės ne vėliau kaip per 48 valandas.

Tokį sprendimą pasirašė sveikatos apsaugos ministras – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas Aurelijus Veryga. Šie pakeitimai buvo priimti, siekiant užtikrinti patogesnį žmonių, rįžusių iš užsienio, išsityrimą.

Visi parvykusieji į Lietuvą turės užsiregistruoti karštosios koronaviruso linijos telefono numeriu 1808.

Esant poreikiui, savivaldybės įpareigojamos organizuoti mobilias tepinėlių paėmimo brigadas ar mobilaus punkto komandas tepinėliui paimti iš sąlytį turėjusių žmonių, grįžusių iš užsienio. Išimtis bus taikoma vaikams, grįžusiems ar atvykusiems iš užsienio, kuriems tyrimai dėl koronaviruso nebus atliekami.

Savivaldybių administracijos yra įpareigotos sudaryti sąlygas per 48 valandas užsiregistruoti visiems žmonėms, turėjusiems sąlytį, grįžusiems ar atvykusiems iš užsienio. Savivaldybių administracijoms taip pat tenka atsakomybė sudaryti visas sąlygas mėginių paėmimui iš visų tų, kurie užsiregistravo.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad grįžusiems iš užsienio yra būtina 14 dienų saviizoliacija namie arba savivaldybės patalpose. Išimtis yra taikoma tik keliaujantiems ir grįžusiems iš Latvijos ar Estijos bei kitoms retoms išimtims, nurodytoms Vyriausybės nutarimo 3.1.5 papunktyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA