P. Motiejūnas apie „Žalgirio“ viltis palaidojusį sprendimą: iš esmės net nebalsavome | Kas vyksta Kaune

P. Motiejūnas apie „Žalgirio“ viltis palaidojusį sprendimą: iš esmės net nebalsavome

R. Tenio nuotr.

Pirmadienį nuotolinėje spaudos konferencijoje Eurolygos ekipų atstovai iš Jordi Bertomeu lūpų išgirdo verdiktą – 2019-2020 m. stipriausios Europos lygos sezonas yra nutraukiamas. „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas žurnalistams šiandien popiet sakė, kad Kauno komanda buvo nusiteikusi tęsti krepšinio kovas, tačiau viltys subliuško, o dabar pirmoje vietoje – kitų metų klubo biudžetas.

Balsavimas iš esmės neįvyko

Kaip pirmadienį „Žalgirio“ arenoje darkart paskelbė P. Motiejūnas, šiandien įvyko Eurolygos valdybos posėdis, kuriame nuspręsta baigti šį sezoną taip, kaip jis buvo sustabdytas ir nutrauktas.

„Liūdna diena, nes vilties kažkiek buvo, kad galėsime pratęsti ir pabaigti tai, ką pradėjome. Norime padėkoti visiems sirgaliams, žaidėjams, treneriams už darbą, tikėjimą, tačiau situacija tokia, kokia yra. Judame toliau.

Iš esmės net nebalsavome – prezidentas J. Bertomeu pasakė siūlantis nutraukti sezoną, nes nėra galimybių jo tęsti, ir balsavimo tiesiog nebuvo. Sprendimas tarsi priimtas bendru sutarimu. (…) Mes norėjome žaisti, visada tai sakėme. Dėjome pastangas, kad būtų suorganizuotas turnyras Lietuvoje ir manome, jog būtų pavykę, bet reikia atkreipti dėmesį į tai, kad situacija kiekvienoje šalyje kitokia“, – minoriniu tonu pasakojo „Žalgirio“ direktorius.

Rusijoje, pastebėjo jis, padėtis dabar labiau įtempta nei pas mus. Esą yra daug dalykų, kurių Kauno komandos vadovybė negali kontroliuoti, tad nebuvo taip, kad ginčytųsi su Europos krepšinio galvomis.

„Eurolyga žino visas kortas geriau nei mes, o „Žalgiris“ palaiko tą sprendimą todėl, kad turime pasitikėti ir pasitikime jų vadovavimu“, – teigė P. Motiejūnas, pridėjęs, kad tęsti ir nutraukti sezoną norėjusios komandos pasiskirstė maždaug per pusę.

Tuo metu Kauno ekipa turėjo visą planą: žinojo, kokiuose miestuose būs, kokiu formatu žais rungtynes, anot P. Motiejūno, daug kalbėta su Lietuvos ir kitų valstybių, kurios siūlėsi organizuoti turnyrą, valdžia apie karantino, izoliacijos sąlygas, aptarnaujantįjį personalą, teisėjus. „Darbo buvo įdėta nemažai, kad žinotume atsakymus į daugelį klausimų“, – reziumavo P. Motiejūnas.

Svarbiausias klausimas – kitų metų biudžetas

Po šių netikėtų atostogų prasideda vasaros atostogos. Prie darbo krepšininkai spėjo grįžti labai trumpai ir viskam pasibaigus ruošis kitam sezonui. P. Motiejūnas patikino, kad bus sudėliotas planas jaunimo ir pagrindinei komandoms individualiai dirbti, žaidėjams – suteikta proga tobulėti.

[susije_video kurie=””]

„Eurolygas planas dabar – tiksliai paskaičiuoti, kiek prarandame pinigų kaip lyga ir kaip klubai, nes šių skaičių dar nežinome. Kalbant apie kitą sezoną, šnekėsime su Eurolygos žaidėjų asociacija (ELPA) dėl ilgalaikių žaidėjų kontraktų, nes rinka tikrai keisis ir visi tai supranta. Gavę tą informaciją, matysime, kaip reikia dėlioti komandą. Tikiuosi, kad kaip įprastai startuosime spalio pradžioje. (…)

Prognozes dėl liekančių ir išvykstančių žaidėjų turime, bet pas mus yra nemažai kontraktų su pliusu iš krepšininkų pusės. Kalbėsime su agentais, matysime, ką jie galvoja. Tačiau klubui didžiausias klausimas dabar – kitų metų biudžetas. Yra daug nežinomųjų, nes neaišku, ar žaisime su fanais. Keičiasi klubo pajamos ir reikia matyti, už kokias sumas galime sudaryti sutartis“, – aiškino „Žalgirio“ direktorius.

Situacija dėl fanų kitų šalių arenose, pridūrė P. Motiejūnas, su Eurolygos vadovybe neaptarta, nes kiekvienoje valstybėje situacija skirtinga. Kauno komandai dabar svarbiausia bendrauti su savo valdžia, Sveikatos apsaugos ministerija, kuri turi prognozes, kaip viskas vystysis, o apie sezono pavėlinimą kalbų Eurolygos viršūnėse kol kas nebūta.

Eurolygos kovas tikisi pradėti laiku

Kaip kiek anksčiau paskelbta „Žalgirio“ portale, nuotolinėje vaizdo konferencijoje pirmadienį savo argumentus išdėstė tiek Eurolygos vadovai, tiek vienuolika A licenciją turinčių klubų. Pasiūlymą nutraukti sezoną pateikė pats Eurolygos vadovas J. Bertomeu. Taip pat buvo patvirtinta, kad 2020–2021 m. sezone į kovą stos tos pačios 18 komandų, naują sezoną tikimasi pradėti spalio 1 d.

„Eurolyga pabrėžė, kad sprendimą nutraukti sezoną nulėmė susirūpinimas dėl krepšininkų, gerbėjų ir komandų personalo sveikatos. Pažymima, kad skirtingi koronaviruso išplitimo Europos valstybėse lygiai bei skirtingi kelionių ribojimai galėtų sukliudyti kai kurioms komandoms tinkamai pasiruošti sezono atnaujinimui, o sprendimo atidėliojimas galėtų pakenkti naujo sezono kalendoriui“, – sprendimo motyvai įvardijami pranešime.

Eurolyga taip pat padėkojo klubams ir valstybėms, kurie stengėsi prisidėti prie to, kad sezonas būtų pratęstas.

„Be jokios abejonės, tai yra pats sunkiausias sprendimas, kurį teko priimti per pastaruosius 20 metų. Dėl nuo mūsų nepriklausančių aplinkybių turime nutraukti patį sėkmingiausią ir įdomiausią sezoną Europos krepšinio istorijoje. Toks sprendimas priimtas po pustrečio mėnesio pastangų, kurias demonstravo lyga ir jos klubai, bandydami rasti visus būdus pratęsti sezoną“, – sakė Eurolygos prezidentas J. Bertomeu.

Fanams išmokamos kompensacijos

Beje, dar prieš mėnesį, nelaukdamas galutinio Eurolygos sprendimo, Kauno „Žalgiris“ suteikė galimybę susigrąžinti pinigus už bilietus į trejas neįvykusias Eurolygos reguliariojo sezono rungtynes. Šia galimybe, nurodo klubas, pasinaudojo 66 proc. bilietų turėtojų, o likusieji nusprendė pinigų už nesusigrąžinti ir taip prisidėjo prie mylimos komandos finansinio palaikymo.

Oficialiai pasibaigus sezonui galimybė sulaukti kompensacijos suteikiama ir Kauno „Žalgirio“ sezono abonementų savininkams. Kompensacijos dydis, kuris paskaičiuotas pagal neįvykusių rungtynių vertę – 25 proc. nuo sumokėtos abonemento kainos.

Norint gauti kompensaciją už neįvykusias Eurolygos ir Lietuvos krepšinio lygos rungtynes, reikia užpildyti šią formą. Tai padaryti galima iki birželio 30 dienos imtinai, o kiekvienam abonemento savininkui bus išsiųstas ir naujienlaiškis el. paštu, kurį nurodė pardavimo sistemoje.

„Kompensacijų prašymus bus stengiamasi apdoroti per 14 darbo dienų, tačiau dėl tęsiamo karantino ir veiklos apribojimų, šis procesas gali užtrukti ilgiau, todėl abonementų savininkų prašoma supratingumo ir kantrybės“, – įspėja klubas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA