Ypatinga vasaros pradžia: per vieną dieną koncertus dovanos šimtai atlikėjų | Kas vyksta Kaune

Ypatinga vasaros pradžia: per vieną dieną koncertus dovanos šimtai atlikėjų

R. Tenio nuotr.

Kitą pirmadienį, birželio 1 d., visoje šalyje vyks visuotinė akcija „Ačiū, Lietuva“, kuria bus dėkojama Lietuvos žmonėms už sėkmingai įveiktą pirmąją COVID-19 bangą ir raginama išlaikyti susitelkimą bei viltį, kad ryžtingai būtų įveikti ir kiti ateityje dar laukiantys iššūkiai.

Kaip praneša Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarija, birželio 1 d. 17.00 val. akcija „Ačiū, Lietuva“ nuskambės muzikos garsais visoje šalyje: miestų ir miestelių skveruose, aikštėse ar parkuose, ant administracinių ir kultūros įstaigų stogų.

„Lietuva su muzika iškovojo Laisvę prieš 30 metų. Muzikuos ir dabar didžiausios istorinės krizės akivaizdoje, susitelkdama prieš sveikatos, ekonomines, socialines ir emocines grėsmes. Šia simboline akcija norime padėkoti medikams, pareigūnams, socialiniams darbuotojams, savanoriams, pardavėjams, vaistininkams, verslininkams ir visiems kitiems geradariams, padėjusiems apsirūpinti apsaugos priemonėmis ir teikusiems būtiniausias paslaugas. Teskamba „Ačiū, Lietuva“ visiems, kurie drausmingai laikėsi karantino ir padėjo sėkmingai įveikti pirmąją viruso bangą“, – sako Visuomenės informavimo grupės vadovas Giedrius Surplys.

Nacionalinių ir valstybinių įstaigų kolektyvai birželio 1 d., laikydamiesi visų saugumo reikalavimų, atliks apie 15 minučių trukmės koncertus viešose erdvėse. Norą neatlygintai dalyvauti akcijoje šiuo metu iš viso yra pareiškę 253 muzikiniai kolektyvai iš 36 savivaldybių, šis sąrašas nuolat pildomas.

Jau aišku, kad Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, diriguojamas Gintaro Rinkevičiaus, gros sostinės Katedros aikštėje, prie Lietuvos nacionalinės filharmonijos bus galima išgirsti Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro „Brass“ pučiamųjų grupę, šalia Lietuvos nacionalinės Martynos Mažvydo bibliotekos skambės valstybinio choro „Vilnius“ atliekami kūriniai.

Prie akcijos „Ačiū, Lietuva“ jau pažadėjo prisijungti Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras, Valstybinis orkestras „Trimitas“, Vidaus reikalų ministerijos orkestras, savivaldybių kultūros centrų ir kiti kolektyvai.

Iniciatyvą taip pat kviečiami palaikyti ir visi norintys muzikuoti gyventojai. Daugiau informacijos apie konkrečius Jūsų mieste numatomus koncertus bus pateikiama Vyriausybės socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Renginiai nemokami ir atviri.

Akcija „Ačiū, Lietuva“ vyks ir kitomis formomis. Nuo šiandien, gegužės 25 d., visą savaitę Vyriausybės, ministerijų ir savivaldybių vadovai raginami siųsti padėkas visiems padėjusiems krizės metu, viešose vietose galima kabinti juostas „Ačiū, Lietuva (Vilniau, Marijampole…)“ arba apšviesti pastatus.

Dalyviai bus prašomi nufilmuoti birželio 1 d. vykstančius koncertus, kad vėliau iš jų būtų galima sukurti vientisą vaizdo klipą.

Primintina, kad dėl karantino režimo reikalavimų renginiuose būtina laikytis saugaus atstumo, atvirose erdvėse nuo birželio 1 d. negali būti daugiau nei 300 žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA