Nukentėjusieji iš N. Venckienės siekia prisiteisti 100 tūkst. eurų | Kas vyksta Kaune

Nukentėjusieji iš N. Venckienės siekia prisiteisti 100 tūkst. eurų

BNS 2020/05/25 13:52
„Jūsų Panevėžys“ / R. Ančerevičiaus nuotr.

Panevėžio apygardos teisme pirmadienį vykusiame buvusios teisėjos ir Seimo narės Neringos Venckienės baudžiamosios bylos posėdyje pateikta civilinių ieškinių už maždaug 100 tūkst. eurų. Didžiausią sumą priteisti siekiama Laimutės Stankūnaitės dukrai.

Kaip BNS informavo teismo atstovė Jolita Gudelienė, teismas priėmė visų keturių nukentėjusiųjų civilinius ieškinius: L. Stankūnaitė pateikė ieškinį dėl 20 tūkst. eurų neturtinės žalos, jos dukra – 50 tūkst. eurų, policijos pareigūnas – 2 tūkst. eurų, o antstolė – beveik 29 tūkst. eurų ieškinį.

Kaip sakė teismo atstovė, posėdžio pradžioje N. Venckienės advokatas pateikė prašymą nutraukti bylą suėjus senačiai, tačiau teismas jo netenkino, įvertinęs tai, kad kaltinamoji išvykdama iš Lietuvos žinojo apie jos atžvilgiu vykdomus teisėsaugos veiksmus.

„Teismas vertino, kad N. Venckienei įtarimai buvo įteikti dar prieš išvykstant iš Lietuvos, ji žinojo apie pradėtą procesą, tad vertino, kad ji išvyko, vengdama baudžiamojo persekiojimo“, – sakė J. Gudelienė.

Taip pat teismas nusprendė netenkinti jos advokato prašymo grąžinti kaltinamąjį aktą prokurorui trūkumams ir netikslumams pašalinti, įvertinęs, jog kaltinamasis aktas surašytas tinkamai.

Atmetus šiuos prašymus, buvo skaitomas kaltinamasis aktas. N. Venckienė šioje byloje kaltinama dėl teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo policijos pareigūnui, trukdymo antstoliui ir sudavimo į veidą L. Stankūnaitei.

Ji kaltinimus neigia ir vadina politiškai motyvuotais. Šią savo poziciją ji pakartojo ir pirmadienį teisme. „N. Venckienė kaltės nepripažino ir pasinaudojo teise duoti parodymus po liudytojų apklausų“, – sakė J. Gudelienė.

Parodymus byloje davė nukentėjusiuoju pripažintas policijos pareigūnas. Apklausti kitus nukentėjusiuosius planuojama kitame posėdyje, jis suplanuotas birželio 8 dieną.

N. Venckienė buvo viena iš svarbiausių vadinamųjų Garliavos įvykių veikėjų. 2009 metų spalio 5 dieną Kaune nušautas į darbą vykęs teisėjas Jonas Furmanavičius. Tą pačią dieną prie namų nužudyta L. Stankūnaitės sesuo Violeta Naruševičienė. Prokurorai nustatė, kad žmogžudystes galbūt įvykdė garliaviškis Drąsius Kedys, N. Venckienės brolis.

D. Kedys kaltino V. Naruševičienę leidus tvirkinti jo ir L. Stankūnaitės mažametę dukrą bei šios pusseserę, V. Naruševičienės mažametę dukrą. J. Furmanavičių ir Andrių Ūsą kaunietis kaltino pedofilija. Visi teismai A. Ūsą išteisino.

Po žudynių besislapsčiusio D. Kedžio kūnas rastas 2010 metų balandį prie Kauno marių. Vėliau negyvas rastas ir A. Ūsas. Teisėsauga teigia, kad jie mirė nesmurtine mirtimi.

N. Venckienė ilgą laiką globojo dukterėčią, nevykdė teismų sprendimų atiduoti ją motinai L. Stankūnaitei. Mergaitė iš tetos namų Garliavoje paimta įsikišus pareigūnams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA