Per parą Lietuvoje nustatyti 7 nauji koronaviruso infekcijos atvejai (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Per parą Lietuvoje nustatyti 7 nauji koronaviruso infekcijos atvejai (papildyta)

Kas vyksta Kaune, BNS 2020/05/24 10:44
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Sekmadienio ryto duomenimis, Lietuvoje nustatyti jau 1623 koronaviruso susirgimai. Pranešama apie 7 naujus koronaviruso atvejus, pasveiko 1138 žmonės.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gegužės 24 d. duomenimis, patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms – 1623, sergančių žmonių skaičius – 414.

SAM praneša, kad per vakar dieną patvirtinti 7 nauji COVID-19 susirgimai.

Mirusių nuo COVID-19 žmonių skaičius Lietuvoje – 63, užsikrėtusių koronavirusu, bet mirusių dėl kitų priežasčių – 8. Pasveikusių žmonių skaičius – 1138. Izoliacijoje 493 žmonės.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos gegužės 24 d. 7 val. duomenimis, per vakar dieną ištirti 2837 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso, iki šiol iš viso ištirta 267719 ėminių (iš jų – 87204 iš mobilių punktų).

Koronaviruso tyrimai / Visuomenės informavimo grupės nuotr.

Laboratorijos teikia bendrą iš gautų ėminių nustatytą koronaviruso infekcijų skaičių. Į šį skaičių įeina tiek naujai nustatytieji atvejai, tiek pakartotiniai.

NVC primena, kad žmogus bus laikomas pasveikusiu, kai du iš eilės atlikti pakartotiniai testai dėl koronaviruso infekcijos, esant ne mažesniam nei paros intervalui, bus neigiami.

Arba praėjus 37 dienoms nuo diagnozuoto užsikrėtimo, jei dėl tam tikrų priežasčių vėlesni tepinėliai dėl viruso nebus ištirti. Jei atlikus pakartotinį tyrimą bus gautas teigiamas atsakymas, šeimos gydytojas tęs paciento stebėseną bei gydymą ir siųs pakartoti tyrimą ne anksčiau kaip po 14 dienų.

Papildyta 11.40 val.

Dalis naujų viruso atvejų susiję su Santaros klinikomis

Keturi iš septynių per praėjusią parą nustatytų koronaviruso atvejų susiję su Santaros klinikomis bei Vilniaus miesto klinikine ligonine, BNS sekmadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

NVSC gydytojos epidemiologės Daivos Razmuvienės teigimu, Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje virusas nustatytas vidaus ligų skyriaus pacientui, vienam darbuotojui, užsikrėtė ir toje ligoninėje gulėjusio paciento artimasis.

Dar vienas atvejis siejamas su Santaros klinikose gulėjusiu pacientu.

„Žinomi nauji keturi atvejai iš septynių, jie yra vienaip ar kitaip susiję su tų pačių ligoninių pacientais, darbuotojais arba gulėjusiais pacientais“, – BNS sakė D. Razmuvienė.

Dėl likusių trijų atvejų kol kas informacijos nėra.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA