Lietuvoje užfiksuota 1,2 tūkst. klaidinančios informacijos atvejų apie koronavirusą | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje užfiksuota 1,2 tūkst. klaidinančios informacijos atvejų apie koronavirusą

KAM nuotr.

Lietuvoje nuo vasario pradžios užfiksuota 1248 klaidinančios informacijos atvejų apie koronavirusą. Kaip pranešė Lietuvos kariuomenė, dezinformacijos taikiniu tapo ir Vakarų žiniasklaida.

Jos teigimu, fiksuojami bandymai diskredituoti ir sumenkinti Lietuvos valstybę bei jos pastangas stabdyti viruso plitimą, šalies narystę ES ir NATO, strateginius partnerius bei sąjungininkus, kritikuojamas Baltijos šalių sprendimas tarpusavyje atverti sienas, siekiama kurstyti šalies piliečių priešiškumą strateginės infrastruktūros ir 5G ryšio plėtrai.

„Taip pat tęsiamos ankstesnės dezinformacijos naratyvinės linijos, skleidžiamos įvairios realybės neatitinkančios sąmokslo teorijos, NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas kaltinamas teiginiais, kurie yra neva Vakarų šalių vykdomo informacinio karo ir psichologinio spaudimo prieš Rusijos Federaciją išraiška“, – teigiama KAM pranešime žiniasklaidai.

Informacinę erdvę stebintys Lietuvos kariuomenės Strateginė komunikacijos departamento (SKD) analitikai atkreipia dėmesį, kad situacijai dėl viruso normalizuojantis, vis vien kuriami nauji klaidinantys teiginiai.

Teigiama, neva Vakarų valstybių žiniasklaida iškraipo realią COVID-19 situaciją Rusijoje ir pandemija pasinaudoja Rusijos atžvilgiu priešiškai propagandai skleisti. Teigiama, kad neva Vakarai negali pripažinti, kad Rusija „geriau“ susitvarko su epidemija, o naujienų agentūros „Bloomberg“ straipsniai kaltinami kaip neva siekiantys nukreipti dėmesį nuo specialiai „mažinamų“ mirusiųjų skaičių Vakarų šalyse.

Gegužės 15–21 dienomis analitikai nustatė 78 klaidinančios informacijos paskelbimus. Iš viso nuo vasario 1 dienos iki gegužės 21 dienos nustatyta apie 1248 skirtingų tipų informacinių incidentų lietuvių, rusų, anglų ir prancūzų kalbomis, susijusių su COVID-19.

Pasak Lietuvos kariuomenės analitikų, dezinformacija siekiama neutralizuoti Lietuvos visuomenės kritinį mąstymą, didinti atskirti tarp valstybės bei jos piliečių, ugdyti žmonių nepasitikėjimą ES ir NATO bei šių organizacijų valstybėmis narėmis, stabdyti naujų komunikacijų infrastruktūros plėtrą, kurstyti protesto akcijas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA