Skaitytojai fiksuoja gimtadienio dovanas: į Kauno gatves išriedėjo retas automobilis, Žaliakalnį aplankė stirna | Kas vyksta Kaune

Skaitytojai fiksuoja gimtadienio dovanas: į Kauno gatves išriedėjo retas automobilis, Žaliakalnį aplankė stirna

Skaitytojo nuotr.

Minint 612-ąjį Kauno miesto gimtadienį kauniečiams dovanų turi paruošę ne tik miesto valdžia ar kultūros įstaigos. Miestiečių akis šeštadienio rytą džiugino ir retas ukrainietiškas automobilis, ir netikėtai Žaliakalnio funikulierių aplankius stirna.

Šeštadienio rytą „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė „Zaporožiečio“ nuotraukos. „Į Kauno gatves per Kauno gimtadienį išriedėjo retas variantas „ZAZ-966“. 1969 metų“, – įamžintas nuotraukas aptarė skaitytojas Deividas.

Iš tiesų toks vaizdas Kauno gatvėse gana retas ir negali likti nepastebėtas. „ZAZ-966“ – ukrainietiškas automobilis, vienas populiariausių „Zaporožiečių“ modelių.

[galerija kiek=”8″]

Tuo tarpu skaitytojas Vilius su redakcija pasidalijo netikėtu vaizdu Žaliakalnyje. „Kauno gimtadienį aplankė stirna. Prie Žaliakalnio funikulieriaus“, – informavo Vilius.

Vis dėlto tai ne pirmas kartas, kai miestą aplanko ilgakojės gražuolės. Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ yra minėjusi Lietuvos zoologijos sodo Kanopinių žinduolių skyriaus vedėja Rimgailė Pėtelytė-Brazaitienė, dalis kanopinių žinduolių ne tik užklysta į gyvenvietes, kai kurie iš jų čia netgi gyvena.

„Stirnos, apsilankančios gyvenvietėse, ieško maisto. Žmonės čia prisisodinę obelų ir visokiausių želdinių. Šie laukiniai gyvūnai minta medžių, krūmų šakelėmis. Todėl gyvenvietėse jie randa tai, kuo maitinasi“, – yra sakiusi kanopinių žinduolių specialistė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA