Kauną užliejo šventinė nuotaika – miestas išradingai paminėjo neeilinį gimtadienį | Kas vyksta Kaune

Kauną užliejo šventinė nuotaika – miestas išradingai paminėjo neeilinį gimtadienį

R. Tenio nuotr.

Baltomis staltiesėmis nukloti ir Vilniaus dovanotais bijūnų žiedais puošti stalai šeštadienio vakarą tapo vienu iš atributų švenčiant 612-ąjį Kauno gimtadienį. Laisvės alėją šurmuliu pripildė ne tik kauniečiai ir miesto svečiai, čia įamžintas ir vienas įsimintiniausias šventinės dienos akcentas – Lietuvos akrobatinio skraidymo grupės ANBO aukštojo pilotažo pasirodymas.

Šiandien teatrai, muziejai, šokių ir muzikos kolektyvai, biblioteka bei kitos organizacijos kvietė atrasti skirtingose erdvėse išsibarsčiusias pramogas.

Akrobatiniai lėktuvai skrosdami padangę virš Kauno spalvotais dūmais išrėžė trispalvę ir toliau tęsė skrydį aplink visą miestą, „piešdami“ karūnos fragmentus ties skirtingais mikrorajonais.

Akrobatinis lėktuvų skrydis paskelbė šventinės vakarienės pradžią. Per trys dešimtys Kauno kavinių ir restoranų nuo 17 val. laukė miestiečių ir svečių prie baltomis staltiesėmis bei gėlėmis puoštų stalų. Kelis kilometrus vingiuosianti staliukų virtinė tęsėsi nuo Soboro per Laisvės alėją ir Vilniaus gatvę iki pat Rotušės aikštės.

Siekiant užtikrinti visų karantino reikalavimų laikymąsi, šįkart į renginių programą integruoti „Kiemų šventės“ motyvai buvo įgyvendinti kiek kitaip nei įprastai. Iki šiol buvo tapę tradicija, kad stalus rikiuoja ir dengia patys gyventojai, tačiau šįkart tuo pasirūpinti buvo kviečiamos kavinės, barai ir restoranai.

Kiemai atsidaro, miestas švenčia! Su tokiu šūkiu šventinė diena aprėpė ne tik centrines pėsčiųjų gatves, bet ir daugybę Kauno kiemų, kuriuose laukė Kauno kultūros įstaigų iniciatyvos bei šventės koordinatorių – „Kaunas 2022“ komandos – paruoštos staigmenos.

Primename, kad pagrindinių Kauno miesto gimtadienio renginių tiesiogines transliacijas galite rasti naujienų portale „Kas vyksta Kaune“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA