Tiesiogiai: susisiekimo ministras Seime aiškinasi, už kokias lėšas rekonstravo namą | Kas vyksta Kaune

Tiesiogiai: susisiekimo ministras Seime aiškinasi, už kokias lėšas rekonstravo namą

Kas vyksta Kaune, BNS 2020/05/21 11:18
DELFI nuotr.

Opozicijos atstovų kvietimu susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius ketvirtadienį kviečiamas į Seimo posėdį atsakyti į klausimus dėl jo namo renovacijos Trakuose. Portalas „Kas vyksta Kaune“ apie 11.40 val. tiesiogiai transliuos J. Narkevičiaus atsakymus apie savo namo renovaciją.

Raštu pateiktuose klausimuose ministro teiraujamasi apie jo ryšius su verslininku Aleksandru Ribnikovu, apie pastarojo bendrovės laimėtus viešuosius pirkimus, dukros vardu pirktą sklypą, prašoma paaiškinti, kodėl nesumokėjo už nuosavo namo renovavimą.

Opozicija kelia ir politinės atsakomybės klausimą.

„Ar nemanote, kad pademonstruotumėte didesnę politinę atsakomybę ir brandą atsistatydinęs iš einamų pareigų ir teismine tvarka įrodytumėte savo teisumą, jei viešai negalite išsklaidyti mestų rimtų kaltinimų?“ – klausiama J. Narkevičiaus.

LRT praėjusią savaitę pranešė, kad 2007–2008 metais aukštas pareigas Vilniaus miesto savivaldybės administracijoje ėjęs J. Narkevičius ir Trakų rajono savivaldybėje dirbusi jo sutuoktinė Irena Narkevič galėjo daryti įtaką statybų bendrovei „Sodžiaus būstas“ laimint Vilniaus ir Trakų darželių bei mokyklų remonto konkursus, o 10 proc. laimėtų sumų turėjo būti skiriama politiko namo Trakuose rekonstrukcijai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA