Jurbarkietę žiauriai sumušęs vaikinas teisme nepasirodė: informavo, kad serga | Kas vyksta Kaune

Jurbarkietę žiauriai sumušęs vaikinas teisme nepasirodė: informavo, kad serga

DELFI, BNS 2020/05/21 16:01
DELFI nuotr.

Į Klaipėdos apygardos teismą atvykęs merginą sumušęs ir prievartavęs jurbarkietis siekia įrodyti, kad jis nuteistas per griežtai, o prokurorė ir nukentėjusios merginos atstovai teismui pateikė prašymą skirti dar griežtesnę bausmę. Ketvirtadienį šie prašymai turėjo būti pradėti nagrinėti už uždarų durų. Tačiau prieš pat posėdį pranešta, kad jaunuolis serga.

2001 metais gimęs jaunuolis nusikaltimą įvykdė dar nesulaukęs pilnametystės, tad pagal įstatymus jam skirta mažesnė bausmė. Vasario 27 dieną Tauragės apylinkės teismas paskelbė, kad merginą sužalojęs, prievartavęs ir išžaginti pasikėsinęs jurbarkietis nuteisiamas trejiems metams ir keturiems mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant lygtinai trejiems metams.

Tokį teismo sprendimą – skirti lygtinę bausmę – apskundė ir prokuratūra, ir nukentėjusios merginos atstovai ir prašo realios laisvės atėmimo bausmės.

Kaltinamojo advokatas siekia didesnės teismo malonės, pateikęs skundą dėl bausmės, jame nurodė, kad vaikinas nusikalstamos veikos – pasikėsinimo išžaginti – neįvykdė savo sprendimu, o ne sutrukdytas kokių nors aplinkybių, ir prašo išteisinimo šiuo aspektu.

Tiesa, ketvirtadienį į Klaipėdos apygardos teismą jaunuolis taip ir neatvyko. Į teismą atvykęs jo advokatas pateikė duomenis, kad jo ginamasis serga. Vaikinas išreiškė norą dalyvauti, tad be jo skundas nebuvo atverstas.

Vaikinas iki nusikaltimo siekė sportininko karjeros, tačiau dėl smurtinio išpuolio buvo išmestas iš sporto klubo. Merginos artimieji nerimavo, kad Darbo partijos narės sūnus išvengs atsakomybės, tačiau prokuratūra tokius nuogąstavimus paneigė ir jaunuolis stojo prieš teismą.

Skirta bausmė, remiantis esama teismų praktika, yra viena griežčiausių, tačiau merginos advokatas Mindaugas Vasiliauskas pabrėžia, kad tokią praktiką laikas keisti, mat taip nusikaltėliai realios laisvės bausmės išvengia.

Kaip skelbia BNS, bylos nagrinėjimas buvo atidėtas iki birželio 11 dienos.

Didelį rezonansą visuomenėje sukėlusioje byloje aštuoniolikmetis Tauragės apylinkės teismo pripažintas kaltu, jam skirta galutinė trejų metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, bausmės vykdymą atidedant trejiems metams.

Nuteistasis įpareigotas toliau mokytis ir dirbti, nekeisti gyvenamosios vietos bei 12 mėnesių nevartoti alkoholio.

Vaikinas taip pat turi atlyginti 5 tūkst. eurų žalą nukentėjusiajai, 2 tūkst. eurų nukentėjusiosios tėvui ir padengti bylinėjimosi išlaidas.

Klaipėdos apygardos prokuratūra nesutinka su tokiu nuosprendžiu.

„Teismo sprendime pasigesta įvykdytų sunkių seksualinių nusikaltimų pobūdžio ir pavojingumo analizės, aukos valios palaužimo būdo – brutalaus fizinio smurto, sukėlusio skausmingą ir ilgalaikį aukos sveikatos sutrikdymą, įvertinimo bei argumentų pripažinti kaltininko gailėjimąsi nuoširdžiu, kas turi esminės reikšmės sprendimui, ar paskirtos bausmės tikslai bus pasiekti be realaus bausmės atlikimo“, – yra sakęs prokuroras Aurelijus Stanislovaitis.

Daugiau naujienų galite skaityti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA