G. Surplys: bilietų pardavimas nereiškia, kad skrydis įvyks | Kas vyksta Kaune

G. Surplys: bilietų pardavimas nereiškia, kad skrydis įvyks

BNS 2020/05/20 13:43
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Skrydžių bilietų pardavimas nereiškia, kad jie įvyks, sako Visuomenės informavimo grupės dėl COVID-19 vadovas. Giedrius Sruplys pabrėžia, kad šiuo metu reguliarius skrydžius leista atnaujinti tik trimis kryptimis – iš Vilniaus į Frankfurtą, Rygą ir Taliną, jokie kiti maršrutai nėra galimi.

„Žmonės, kurie ketina grįžti ir skristi į Lietuvą, jie turi akylai stebėti ir įvertinti galimybes grįžti, net jei pardavime mato esančių bilietų. Susisiekimas su užsieniu oro keliais vis dar yra išimtinė taisyklė ir dėl to, jei atsiranda bilietai grįžti nereguliariu reisu į Lietuvą, tai dėl to pirmiausia reikėtų nustebti ir paskui labai atidžiai susižinoti. Pirmiausiai – Vilniaus oro uosto tinklapyje“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė G. Surplys.

Vengrijos pigių skrydžių bendrovė „Wizz Air“ šiuo metu parduoda bilietus iš Vilniaus į Londoną ir Dortmundą (Vokietija) – skrydžiai numatyti nuo penktadienio.

Kelionių organizatorė „Kidy Tour“ praėjusią savaitę pardavinėjo bilietus savaitgalio užsakomiesiems skrydžiams iš Vilniaus į Oslą, Dubliną, Londoną bei atgal, nors neturėjo leidimo, o jo negavusi vėliau grąžino žmonėms pinigus.

Anot G. Surplio, reguliariems skrydžiams leidimą išduoda Užsienio reikalų ministerija Vyriausybei leidus, o nereguliariems užsakomiesiems skrydžiams – Lietuvos transporto saugos agentūra.

„Užsienio reikalų ministerija prieš teikdama siūlymus konsultuojasi su Sveikatos apsaugos ministerija, su epidemiologais, stebi situaciją tose šalyse, iš kurių norima atnaujinti reguliarius skrydžius“, – sakė G. Surplys.

Vyriausybė trečiadienį ketina leisti atnaujinti reguliarų oro susisiekimą iš Vilniaus į Oslą. G. Surplio teigimu, leidimai išduodami ne oro bendrovėms, o kryptims, todėl atvėrus galimybę skrydžiui į Oslą, ten galės skraidinti visos norinčios bendrovės.

Lietuvos oro uostų duomenimis, iki karantino iš Lietuvos oro uostų į Oslą skraidino trys bendrovės: „Norwegian Air Shuttle“, „Ryanair“ ir „Wizz Air“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA