Kaunietę sukrėtė kontrolierių elgesys: panaudojo smurtą ir išvadino neadekvačia (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Kaunietę sukrėtė kontrolierių elgesys: panaudojo smurtą ir išvadino neadekvačia (papildyta)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kelionė viešuoju transportu pirmadienio popietę „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai virto tikru išbandymu. Kaunietei teko ne tik mokėti baudą, bet patirti ir kitų nuostolių. Moters teigimu, viešojo transporto kontrolierė ją šiurkščiai stumdė, negana to dar ir sumušė.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ pasakojo kaunietė, nemalonus incidentas įvyko pirmadienį, gegužės 18 dieną, apie 15.20 val. „Ramiai važiavau 16-uoju numeriu pažymėtu troleibusu, bet K. Baršausko gatvėje buvau išlaipinta. Kontrolierė įlipo, patikrino mano bilietą su aparatu, ekrane rodė „papildytas pilnai“, o aš ir žinojau, kad jis yra papildytas, nes tai padariau dar gegužės 15 dieną“, – pasakojo moteris.

Visgi dėl neaiškių priežasčių, moteriai buvo liepta išlipti iš troleibuso. Kaunietės teigimu, viešojo transporto kontrolierė (vardas redakcijai žinomas) moterį tiesiog ištempė iš troleibuso, tada viešojo transporto stotelėje užvirė arši ne tik žodžių, bet ir smurto kova. Kaip pasakojo moteris, ji esą dar kelis kartus bandė priešintis ir nelipti iš troleibuso, bet galiausiai kontrolierė ją ištempė ir negana to, pradėjo spardyti sėdmenis bei įgrūdo į kontrolierių autobusiuką.

„Aš kontrolierei sakiau, kad nelipsiu į autobusiuką, tuo labiau, kai dabar visur laikomasi atstumo tarp žmonių“, – pasakojo moteris ir pridūrė, kad kontrolierė pradėjo grasinti policija. Kaunietei neprieštaravus ir sutikus pakalbėti su pareigūnais, viešojo transporto kontrolierė esą persigalvojo ir į grumtynių vietą policijos pareigūnai nebuvo kviečiami.

Šoką patyrusi troleibuso keleivė buvo pasiryžusi pati iškviesti policiją, tačiau mobilusis telefonas iš jos buvo atimtas. Kol moteris grūmėsi su kontroliere, keleivei buvo surašytas protokolas, už važiavimą viešuoju transportu be bilieto. Moteriai teks susimokėti 8 Eur baudą.

Kaip naujienų portalui pasakojo nukentėjusioji, ji esą bandė susisiekti su viešojo transporto keleivių kontrolės atstovais ir paaiškinti, kaip iš tikrųjų viskas vyko, tačiau liko nieko nepešusi ir dar apšmeižta. „Man atšovė, važiavai „zuikiu“, esi neadekvati, visi jūs vaidinate nekaltus“, – pokalbio subtilybėmis dalijosi moteris.

„Keleivių kontrolė įsivaizduoja, kad žmonės į viešąjį transportą specialiai lipa be bilietų ir važiuoja „zuikiais“, taip nebūna, na gal ir būna, bet sąmoningai niekas to nedaro“, – apmaudo neslėpė kaunietė.

Pasak moters, toje pačioje K. Baršausko gatvės stotelėje kartu su ja buvo išlaipinta ir užsienio pilietė, kuri nemokėjo lietuvių kalbos ir net nesuprato, kas vyksta. Tačiau, kaunietės teigimu, kontrolierė atšovė: „Mes neprivalome mokytis užsienio kalbų, jei atvažiavo į Lietuvą, tai turi mokėti kalbėti lietuviškai“.

Vis dėlto nemalonų incidentą patyrusi moteris, kaip įrodymą, kad jos viešojo transporto bilietas papildytas, turi išsisaugojusi bilieto papildymo kvitą, ant kurio matyti ir bilieto pildymo data, ir suma. Tačiau kontrolierės tai nesudomino, o keleivė, vykusi namo iš ligoninės, vietoj vaistų savo lėšas investuos į baudą.

Teisybės ieškanti kaunietė, dėl patirtų sužalojimų, į policijos pareigūnus nesikreipė, tačiau norėtų sužinoti, kodėl liko apšmeižta ir siekia įrodyti ne savo kaltę.

Papildyta 2020-05-21 15:50 val. „Kauno autobusų“ Administracijos ir personalo departamento vadovo Mindaugo Klimašausko komentaru:

„Gegužės 18 dienos atvejis įmonei yra žinomas. Buvo peržiūrėta kontrolierių tikrinimo metu filmuota vaizdo medžiaga. Filmuotoje medžiagoje matyti, kad keleivė važiavo ne viena, o kartu su savo sūnumi, tačiau kontrolieriams abu pateikė tik vieną elektroninio bilieto kortelę su vienu galiojančiu elektroniniu bilietu. Antro galiojančio bilieto keleiviai nepateikė ir dėl šios priežasties buvo paprašyta išlipti iš transporto priemonės, siekiant surašyti AN protokolą už važiavimą be bilieto. Keleiviai sutiko išlipti iš troleibuso tik informavus, kad bus kviečiami policijos pareigūnai“, – komentuoja jis.

„Vaizdo įraše nėra užfiksuota jokių smurtinių ar neteisėtų kontrolės pareigūnų veiksmų prieš keleivę ar jos sūnų Administracinis nusižengimo protokolas buvo surašytas pagrįstai, kadangi keleivė, vykusi kartu su sūnumi, pateikė tik vieną elektroninio bilieto kortelę su galiojančiu elektroniniu bilietu. Siekiant išvengti nemalonių incidentų, itin svarbu įsitikinti, kad už kelionę viešuoju transportu yra sumokėta, o bilietas – pažymėtas“, – teigė Mindaugas Klimašauskas.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA