Kriminalistai sučiupo automobilį pavogusius kauniečius: vagysčių galėjo būti ir daugiau | Kas vyksta Kaune

Kriminalistai sučiupo automobilį pavogusius kauniečius: vagysčių galėjo būti ir daugiau

Kauno apskr. VPK nuotr.

Kauno kriminalistai, tiriantys nusikaltimus nuosavybei, antradienį paryčiais sulaikė tris kauniečius, įtariamus automobilio vagyste. Manoma, kad vyrai gali būti įvykdę ir daugiau panašių nusikalstamų veikų.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, balandžio 2 dieną apie 6.45 valandą, Kauno rajone esančiuose Užliedžiuose, buvo pastebėta, jog
pavogtas automobilis „VW Golf“, taip padarant 1300 eurų žalą. Nedelsiant į pranešimą sureagavę pareigūnai pradėjo aiškintis tiek automobilio, tiek ir įtariamųjų paiešką.

Ikiteisminio tyrimo metu, atlikus eilę procesinių veiksmų, Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnams pavyko nustatyti įtariamuosius, kurie gegužės 19 d. buvo sulaikyti. Trims kauniečiams, gimusiems 1998 m., 1994 m. ir 1998 m., pareikšti įtarimai dėl vagystės.

Pareigūnai aiškinasi, ar šie vyrai nėra anksčiau įvykdę tokių ar panašių nusikaltimų, kadangi kratų metu buvo rasta įvairių automobilių dalių.

Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d., už vagystę gresia baudžiamoji atsakomybė: bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA