Kauno pareigūnai sulaikė greitkelyje sostinės verslininką apiplėšusius ir pagrobti mėginusius vyrus | Kas vyksta Kaune

Kauno pareigūnai sulaikė greitkelyje sostinės verslininką apiplėšusius ir pagrobti mėginusius vyrus

Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė du vyrus, kurie, kaip įtariama, dalyvavo nusikalstamoje veikoje Kauno rajone. Įvykis užfiksuotas pirmadienį – vidury dienos keturi asmenys užblokavo kelią iš Klaipėdos į Vilnių važiavusiam verslininkui ir įžūliai jį apiplėšė.

Kaip skelbiama Kauno apskrities VPK pranešime, gegužės 18 d., apie 15.50 val., į gydymo įstaigą Vilniuje kreipėsi ir buvo paguldytas 1965 m. gimęs vyras.

Tą pačią dieną, apie 13.30 val., kelyje Klaipėda–Kaunas, ties Kauno rajone esančiu Babtų kaimu į jo vairuojamo automobilio galą atsitrenkė automobilis „Škoda“, o iš priekio kelią užblokavo automobilis „Volkswagen Passat“.

[susije_video kurie=””]

Iš automobilių išlipę keturi asmenys, prisistatę Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnais, ištraukė vyrą iš automobilio, sumušė bei kelis kartus šalia iššovė daiktu, panašiu į pistoletą. Užpuolikai pagrobė mobiliojo ryšio telefoną, pinigus ir dokumentus, auksinį laikrodį, kuprinę su daiktais

Patirtus nuostolius verslininkas iš sostinės įvertino 17 tūkst. 260 eurų. Pasak liudininkų, vyrą bandyta pagrobti, tačiau jam pavyko pasipriešinti užpuolikams.

Kauno policijos atstovai trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje patvirtino, jog nukentėjęs verslininkas, kaip ir užpuolikai, dėl savo veiklos yra žinomas pareigūnams.

„Norime nuraminti visuomenę, kad kelias iš Klaipėdos į Vilnių per Kauną yra saugus. Šis nusikaltimas buvo nukreiptas ne į plačiąją visuomenės dalį, bet į tam tikrus asmenis, tam tikrų asmenų santykių aiškinimąsi“, – sakė laikinasis Kauno apskrities VPK vadovas Elanas Jablonskas.

Ikiteisminį tyrimą gegužės 19 d., pagal nusikaltimo padarymo vietą, perėmę Kauno pareigūnai dar tos pačios dienos vakare Vilniuje prie namų sulaikė anksčiau jau teistą 1980 m. gimusį vyrą. Šiandien, gegužės 20 d., Vilniuje buvo sulaikytas dar vienas neteistas vyras, gimęs 1980 m.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai. Kauno apygardos prokuratūros vadovas Darius Valkavičius informavo, kad aiškinantis išpuolį buvo imtasi neviešų operatyvinių veiksmų, taip pat atliktos kratos.

„Šiuo metu tikimės, kad ikiteisminio tyrimo teisėjas patvirtins mūsų atliktų veiksmų teisėtumą“, – kalbėjo D. Valkavičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA