A. Veryga: uždegus žalią šviesą masiniams renginiams teks riboti dalyvių skaičių | Kas vyksta Kaune

A. Veryga: uždegus žalią šviesą masiniams renginiams teks riboti dalyvių skaičių

BNS 2020/05/19 14:20
R. Tenio nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad Vyriausybei svarstant atnaujinti masinius renginius, bus kalbama apie galimybę dalyvauti juose šimtams, bet ne tūkstančiams žmonių.

Vyriausybė trečiadienį ketina svarstyti, kokiu grafiku leisti atnaujinti renginius, koncertus, teatrų veiklą, jei epidemiologinė situacija šalyje neblogėtų. A. Veryga teigia, kad bus svarstoma dėl renginių ir jų dalyvių skaičiaus „tiek viduje, tiek išorėje“.

„Tai yra bet kokie renginiai, kur susiburia daug žmonių. Dėl skaičiaus, kaip ir sakiau, yra pateikti patys įvairiausi siūlymai pateikti. Aišku, renginių organizatoriai norėtų didelius skaičius dalyvių įsileisti, mūsų manymu, jie turėtų būti šiek tiek, švelniai tariant, mažesni, nei yra siūloma“, – spaudos konferencijoje antradienį sakė A. Veryga.

„Kažkokių labai didelių masinių renginių – varu ar bus priimtas sprendimas, kad jie bus sugąžinti. Kalbame, ko gero, apie šimtus žmonių, ne apie tūkstančius“, – pridūrė ministras.

Švelnindama karantiną, nuo gegužės 30-osios Vyriausybė jau leido renginius tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse, kuomet dalyvauja ne daugiau kaip 30 žiūrovų ir išlaikomas nustatytas atstumas tarp jų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA