Kauno apskrityje sergamumas gripu sumažėjo 6 kartus | Kas vyksta Kaune

Kauno apskrityje sergamumas gripu sumažėjo 6 kartus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Kauno departamentas informuoja, kad 20-osios metų savaitės duomenimis sergamumas gripu ir ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Kauno apskrityje siekia 8,9 atvejus 10 000 gyventojų per savaitę.

Kaip rašoma NVSC pranešime spaudai, didžiausias sergamumas registruotas Jonavos rajone – 11,1 atvejis 10 000 gyventojų per savaitę. Mažiausiai serga Kauno rajone – 4,9 atvejai 10 000 gyventojų per savaitę.

Per savaitę sergamumas gripu ir ŪVKTI Kaune ir Kauno apskrities teritorijose sumažėjo 14 proc., susirgimų gripu skaičius sumažėjo iki 2 atvejų. Vaikai sudaro 25 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI.

Sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje 2020 m. 19 – 20-ąją metų savaitę / NVSC nuotr.

Lyginant su ankstesniųjų metų tuo pačiu laikotarpiu, šiemet sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje yra 6 kartus mažesnis. Pernai 20-ąją metų savaitę Kauno apskrityje sergamumo rodiklis siekė 54,6 atvejus 10 000 gyventojų per savaitę. Buvo užregistruoti 2 gripo atvejai.

Bendras sergančiųjų gripu ir ŪVKTI atvejų skaičius siekė 3 072. Vaikai sudarė 66 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI.

Gripo sezonas – periodas, įprastai trunkantis nuo 40-osios kalendorinės metų savaitės iki 20-osios kitų metų kalendorinės savaitės.

Gripo sezonas jau baigėsi, tačiau, tęsiantis karantinui, dėl koronaviruso plitimo prevencijos ir toliau labai svarbu laikytis asmens higienos taisyklių.

Tai reiškia, reikėtų reguliariai plauti rankas su muilu, bet ypač – nusikosėjus ar nusičiaudėjus. Neplautomis rankomis neliesti akių, nosies ar burnos.

Taip pat nuolat vėdinti patalpas. Vengti sąlyčio su sergančiais asmenimis bei stiprinti imunitetą, laikytis darbo ir poilsio režimo, būti fiziškai aktyviems.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA