Lietuva tariasi dėl skrydžių atnaujinimo – sąraše ir turistų mėgiama kryptis | Kas vyksta Kaune

Lietuva tariasi dėl skrydžių atnaujinimo – sąraše ir turistų mėgiama kryptis

BNS / Milena Andrukaitytė 2020/05/18 19:29
Asociatyvi R. Tenio nuotr.

Lietuva su kaimyninėmis šalimis tariasi, kaip atnaujinti skrydžius, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Vilnius ir Tbilisis svarsto galimybę nuo liepos 1 dienos atnaujinti skrydžius tarp šalių.

„Lietuva yra sutarusi su kaimyninėmis valstybėmis, šiandien kaip tik vyks toks pokalbis, kuris yra kaip antras žingsnis po sausumos sienų atidarymo tarp Baltijos šalių, šiandien bus kalbamasi, koks turėtų būti kriterijus apsisprendžiant dėl žemos, vidutinės ir didelės rizikos šalių, ir tą kriterijų taikyti dėl skrydžių atnaujinimo“, – per spaudos konferenciją pirmadienį sakė A. Veryga.

Ministras taip pat ragino gyventojus „elgtis apdairiai, kad nekiltų tokių situacijų, kurios susiklostė praėjusį savaitgalį, kuomet bilietus nusipirkę žmonės niekur negalėjo išskristi“.

Lietuvos kelionių organizatorė „Kidy Tour“ gegužės 16–20 dienomis planavo skrydžius iš Vilniaus į Oslą, Dubliną, Londoną bei atgal, tačiau negavo tam Lietuvos transporto saugos administracijos (LTSA) leidimo.

LTSA įmonę informavo, kad leidimo vykdyti skrydžius nesuteikė dėl COVID-19 situacijos Dublino, Oslo ir Stanstedo oro uostuose. Bendrovė „Kidy Tour“ paskelbė gražinanti bilietus įsigijusiems žmonėms pinigus už atšauktus skrydžius.

Lietuvoje oro erdvė keleiviniams skrydžiams ir keltams dėl koronaviruso buvo uždaryta balandžio 4-ąją. Palaipsniui švelninant karantino sąlygas, Vokietijos oro bendrovei „Lufthansa“ nuo praėjusios savaitės leista atlikti reguliarius skrydžius į Frankfurtą.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius savaitgalį pareiškė, kad trečiadienį Vyriausybei teiks pasiūlymą atkurti reguliarų oro susisiekimą su Oslu.

Galimybę nuo liepos 1 dienos atnaujinti skrydžius tarp Vilniaus ir Tbilisio, pirmadienį taip pat aptarė susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius ir Sakartvelo ekonomikos ir tvarios plėtros ministrė Natela Turnava, pranešė Susisiekimo ministerija.

Sakartvelas yra viena populiariausių lietuvių turizmo krypčių, o turizmas – itin reikšminga Sakartvelo ekonomikos dalis.

Nuo balandžio buvo planuojama pradėti tiesioginius vasaros sezono skrydžius iš Vilniaus į Tbilisį, tačiau šie planai buvo atšaukti dėl koronaviruso pandemijos. Oro bendrovė „Wizz Air“ anksčiau skraidino iš Vilniaus į Kutaisį.

Nuo praėjusio penktadienio leistas laisvas judėjimas tarp valstybių Lietuvos, Latvijos ir Estijos gyventojams, jei pastarąsias 14 dienų nebuvo išvykę į užsienį. Lietuvos piliečiai taip pat gali vykti į Lenkiją darbo, verslo ar mokslo reikalais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA