Sveikatos centro specialistai atliko reidą turgavietėse: ne visos laikėsi nurodymų | Kas vyksta Kaune

Sveikatos centro specialistai atliko reidą turgavietėse: ne visos laikėsi nurodymų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvos gyventojams vis aktyviau pradėjus lankytis įvairiose prekybos vietose, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai primena, kad nesilaikant nustatytų reikalavimų, kyla grėsmė išplisti koronaviruso infekcijai.

Kaip skelbiama NVSC pranešime, todėl šį sekmadienį jie kartu su policijos pareigūnais apsilankė trijose Lietuvos turgavietėse ir įsitikino, kad, deja, ne visose jų laikomasi COVID-19 infekcijos valdymo priemonių.

Rudaminos (Vilniaus raj.), Rietavo (Rietavo sav.) ir Kalvarijos (Kalvarijos sav.) turgavietėse šį sekmadienį buvo vertinama, ar reguliuojamas pirkėjų srautas, ar užtikrinama, kad būtų skiriama ne mažiau kaip 10 kv. m ploto vienam pirkėjui, ar naudojamos asmens apsaugos ir higienos priemonės ir kt.

Patikrinus šias tris turgavietes, pažeidimai nustatyti tik vienoje iš jų – nebuvo reguliuojamos pirkėjų spūstys, į turgų pirkėjai buvo įleidžiami didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, prie įėjimo nebuvo pateikta informacija apie tai, kad prekybos vietoje nerekomenduojama lankytis rizikos grupės asmenims bei informacija apie asmens higienos laikymosi būtinybę (rankų higiena, kosėjimo, čiaudėjimo etiketas ir kt.).

Turgavietės atsakingam asmeniui bus surašytas administracinių nusižengimų protokolas.

NVSC primena, kad už higienos ir visuomenės sveikatos saugos reikalavimų nesilaikymą karantino metu taikoma administracinė atsakomybė. Juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims gresia bauda nuo 1500 iki 6000 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA