Lietuvoje užfiksuota jau 56 mirtis nuo koronaviruso | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje užfiksuota jau 56 mirtis nuo koronaviruso

BNS 2020/05/17 12:35
Asociatyvi / V. Balkūno nuotr.

Lietuvoje šeštadienį nuo koronaviruso mirė dar vienas ligos židiniu tapusios Vilniaus miesto klinikinės ligoninės Antakalnyje pacientas, šioje ligoninė taip pat nustatyti trys nauji ligos atvejai, BNS informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Razmuvienė.

„Mirtis buvo nustatyta iš Vilniaus miesto klinikinės ligoninės. Žmogus iš vidaus ligų skyriaus buvo pervežtas į Santaros klinikas, kur šeštadienį mirė“, – BNS sakė D. Razmuvienė.

Jos teigimu, Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje nustačius tris naujus ligos atvejus, šiuo metu iš viso yra susirgę 14 šios ligoninės darbuotojų ir 21 pacientas.

Pasak D. Razmuvienės, koronaviruso plitimą Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje lėmė „paprasčiausias nesusitvarkymas“.

„Tai yra virusinė infekcija, plintanti oro lašeliniu keliu, tai tikrai nėra naujiena. Tokių infekcijų, buvo ir tymai praėjusiais metais, ir gripo epidemijos būna kasmet, valdymo tvarka yra labai senai numatyta, nuo vasario buvo trys mėnesiais laiko susitvarkyti visą tvarką. Manau, kad tai yra tiesiog neatsakingas aplaidumas“, – tvirtino D. Razmuvienė.

Penktadienį skelbta, kad dėl nustatytų pažeidimų Vilniaus klinikinėje ligoninėje NVSC žada kreiptis į prokuratūrą.

Iš viso Lietuvoje per parą nustatyti septyni koronaviruso atvejai. D. Razmuvienės teigimu, informacija apie kitus keturis atvejus šiuo metu yra tikslinama.

Lietuvoje koronavirusas dabar yra patvirtintas 1541 asmeniui. Daugiau apie tai rasite ČIA.

COVID-19 tebeserga 482 asmenys, o 997 laikomi pasveikusiais. Nuo šios ligos mirė 56 asmenys, šeši koronavirusu užsikrėtę žmonės mirė dėl kitų priežasčių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA