Naujas muzikinis projektas „Kaunas Groja“ įgauna pagreitį: jungtis kviečia ir žinomi atlikėjai | Kas vyksta Kaune

Naujas muzikinis projektas „Kaunas Groja“ įgauna pagreitį: jungtis kviečia ir žinomi atlikėjai

Organizatorių nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ pristato dar vieną karantino istoriją iš gyvų pokalbių, straipsnių ir fotogalerijų ciklo „Papasakok savo karantino istoriją kauniečiams“. Daugiau nei prieš mėnesį, balandžio 13 dieną, Kaune startavo interaktyvus muzikinis projektas „Kaunas Groja“. Karantino metu prie projekto prisijungė įvairūs muzikuojantys moksleiviai ir kiti atlikėjai. Praskaidrinti kauniečių nuotaikas nusprendę iniciatoriai toliau kviečia jungtis muzikos mylėtojus.

[galerija kiek=”12″]

Pasaulinei pandemijai sukausčius beveik viską, išimtimi netapo muzika ir muzikinis ugdymas. Muzikos mokyklos užsidarė, ir mokytojai bei mokiniai atvėrė internetinį langą – nuotolines pamokas.

Tačiau muzikuojantys vaikai, mėgstantys koncertuoti įvairiausiose salėse, varžytis konkursuose, dalyvauti festivaliuose ne tik Kauno, bet ir Lietuvos ar net užsienio koncertų salėse, neteko tokios galimybės.

Diskutuojant su mokinių tėvais ir kolegomis kaip nauja bei inovatyvi perspektyva tapo idėja surengti projektą, kuriame galėtų koncertuoti visi norintys Kauno miesto vaikai. Simonos Šimulytės ir kelių Kauno miesto muzikos pedagogų dėka, šv. Velykų proga startavo naujasis muzikinis projektas.

Šiandien – jau daugiau nei mėnuo nuo projekto pradžios, o iniciatyvos organizatoriai skaičiuoja pirmąjį šimtą video įrašų, kurie yra keliami į internetinę svetainę. Ši internetinė erdvė tapo tarsi langas į koncertų salę, į kurią norint patekti net nereikia pirkti bilieto.

Visiems, norintiems pasimėgauti muzikos garsais, pasidžiaugti muzikuojančiais vaikais, tereikia tik aplankyti projekto internetinę svetainę.

Kasdien į svetainę įkeliami 3 nauji vaizdo įrašai, o projektas įgauna vis įvairesnių atspalvių. Galima išgirsti ne tik fortepijono, saksofono, akordeono, smuiko ar vokalo atliekamų muzikos kūrinių, tačiau ir susipažinti su lietuviškais instrumentais bei pasidžiaugti net ir ansambliniu muzikavimu.

Skambina ne tik esami mokiniai, bet ir savarankiškai besimokantys muzikos, taip pat Kauno muzikos įstaigų absolventai. Galima išgirsti ir moksleivių atliekamų savos kūrybos kūrinių.

Projektui sparčiai vystantis, savo muzikinius linkėjimus organizatoriams, muzikuojantiems vaikams bei klausytojams atsiuntė ir X-faktoriaus finalininkai – kauniečių roko grupė „Intervalai“. Atlikę Bix dainos „Atverk duris“ coverį, grupės nariai siunčia žinutę muzikuojančiam Kauno jaunimui – kviečia jungtis į projektą, aktyviai siųsti video įrašus ir džiuginti muzikos garsais.

„Kaunas Groja“ projekto organizatoriai plečia projekto idėją ir, pasibaigus karantinui bei vyriausybei leidus organizuoti renginius, kviečia visus dalyvius koncertuoti Kauno miesto koncertų salėse. Visi dalyviai bus kviečiami bei skirstomi grupėmis pagal atliekamų kūrinių specifiką, žanrą bei stilių.

Koncertų ciklą sudarytų keli atskiri koncertai visame Kauno mieste. Organizatoriai kviečia jungtis partnerius ir draugus, kurie prisidėtų prie projekto gyvų pasirodymų įgyvendinimo. Tapti partneriu, steigti prizus ir prisidėti prie idėjos plėtros galima susisiekus su projekto organizatoriais, kurių kontaktai bei visa informacija patalpinta projekto svetainės puslapyje.

Primename, kad portalas „Kas vyksta Kaune“ pradėjo gyvų pokalbių, straipsnių ir fotogalerijų ciklą, kuriame kviečia kauniečius dalintis istorijomis apie gyvenimą karantino metu. Galite atsiųsti mums video turinį ar nuotraukas su pasakojimu, kas jums nutiko sudėtingo, o gal linksmo karantino metu, su kokiais iššūkiais susidūrėte likę namuose, kaip keitėsi namiškių santykiai, galbūt pastebėjote kitų istorijų savo name ar kieme.

Jei norite papasakoti savo istoriją, rašykite mums el. paštu istorijos@kasvyksta.lt arba skambinkite darbo dienos valandomis telefonu 8 687 39 036.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA