L. Pobedonoscevas socialinio verslo idėją parsivežė iš Balio | Kas vyksta Kaune

L. Pobedonoscevas socialinio verslo idėją parsivežė iš Balio

Stop kadras

Šį antradienį įvyko jau antrasis „Change4Future“ „online“ seminaras „Vol. 2 // Kaip (su)kurti tvarų produktą, kurio laukia rinka“. Tiesioginės transliacijos metu vienas žinomiausių Lietuvos aktorių Leonardas Pobedonoscevas pasidalino savo įkvėpimo šaltiniais bei kaip jo gyvenimą papildė netikėtai atsiradusi socialinė veikla.

Nuotaikingą diskusiją pradėjo seminaro moderatorė, socialinių inovatorių bendruomenės „ChangeMakers‘ON“ įkūrėja Simona Šimulytė. Kartu su Leonardu Pobedonoscevu ji diskutavo apie žmogaus kelią į sąmoningumą, karantino laikotarpiu iškilusius iššūkius ir galimybes bei apie Leonardo inicijuojamas Balio Sakralinių Kaukių praktines veiklas.

Krizė yra geriausias metas veikti

Pasitikdama į studiją atvykusio svečio, S. Šimulytė diskusiją pradėjo akcentuodama, kad krizė yra geriausias metas veikti. Šiuo metu atsirado daugiau laiko atlikti seniai atidėliotas veiklas arba įgyvendinti naujas svajones. Jai pritarė ir aktyvus įvairių socialinių iniciatyvų organizatorius bei dalyvis L. Pobedonoscevas.

„Kalbant apie šį laikotarpį, jis suteikia galimybę grąžinti skolas savo kažkur ore kabėjusioms svajonėms. Taip pat atsisijoti, kur yra darbas ir troškimas kurti kažką daugiau“, – tiesioginės transliacijos metu mintimis dalijosi pašnekovas.

Pasak jo, žmonės, ypač gyvenantys didmiesčiuose, per daug yra įsisukę į savo rutiną. Ir nors daugelis pasvajoja apie tai, ką galėtų padaryti daugiau, tačiau dažnai nesiryžta imtis konkrečių veiksmų ir grįžta į savo įprastą kasdienybę.

Gerai žinomas aktorius taip pat įžvelgė, jog karantino laikotarpis itin prisidėjo prie žmonių atsigręžimo į gilesnius pokalbius.

„Pradėjome vertinti pokalbius iš esmės: klausyti, kalbėtis ir vystyti pokalbį. O, svarbiausia, išmokome ne tik klausyti, bet ir girdėti“, – teigė žinomas aktorius.

S. Šimulytė papildė, kad skubantys žmonės dažnai neatranda laiko ar netgi neturi poreikio tarpusavyje filosofuoti, keistis informacija, nes daugelį atsakymų galima rasti tiesiog išmaniajame telefone.

Anot L. Pobedonoscevo, dažnai daugelis pamiršta pajusti dabarties momentą, kuris suteikia įvairias emocijas. Būtent šis sąmoningas buvimas „čia ir dabar“ leidžia jam pačiam gilintis į detales, ieškoti „prieskonių“, kurie ir išsivysto į didelį malonumą gyventi.

Aktorius prisipažįsta, kad jis visada buvo labai smalsus, tačiau tik po kelionės į Balį jis išmoko teisingai paskirstyti savo energiją.

Iš Balio grįžo su socialinio verslo idėja

L. Pobedonoscevas kartu su savo šeima 2014-aisiais metais išvyko į kelionę Azijos šalyse. Kaip tik tuo metu Balyje jis atrado save iš naujo.

„Pirmuosius mėnesius Balyje lydėjo pokelioninė depresija. Prasidėjo vidinė graužatis, engimas, ką aš čia darau ir kodėl aš čia esu. Mano didžiausias kelionės noras buvo atsikratyti baimių bei pradėti gyventi šia diena. Ir šiuos atsakymus bei gyvenimo esmės supratimą gavau Balio sakralinių kaukių pagalba. Pradėjau ne tik tikėti savo jėga, bet ir supratau, kad tai gali sukurti ir didesnį poveikį visuomenei“, – seminaro metu pasakojo pašnekovas.

Sakralinės Balio kaukės – tai kaukės, amžių amžiais keliavusios visuose žemynuose, visose kultūrose. Jų esmė buvo gydyti žmones, sužinoti ateitį, apsisaugoti nuo negandų ir iššaukti tai, kas galėtų įkvėpti.

L. Pobedonoscevas intensyvų kūno ir sielos procesą su sakralinėmis Balio kaukėmis vadina tarsi paranormaliu reiškiniu, energetine prasme.

„Tai yra įdirbis ir praktika, kurios pirmas žingnis yra kabintis savo tikslų. Kaukė duoda jausmą veikti, džiaugtis, šypsotis ir kurti savo realybę. Tai atsijungimas nuo proto, tačiau be proto nebūtų sielos. Mes tampame savo gyvenimo valdytojais ir viskas priklauso nuo mūsų pačių, – mintimis dalijosi pašnekovas.

Į šį patyriminį seminarą su sakralinėmis kaukėmis Balio saloje L.Pobedonoscevas nuėjo su asmeniniais klausimais, tačiau, galiausiai, pats tapo intensyvus kūno ir sielos proceso iniciatoriumi bei vedliu Lietuvoje.

„Šia veikla aš „degu“ jau keli metai. Aš tiesiog norėjau padėti kitiems ir net negalvojau, kad tai gali atnešti pelną. Visas patyriminis seminaras, kurį vedu, tęsiasi apie 3-4 valandas. Tai yra sielos pajautimo etapas, užsidėjus sakralines kaukes.

Praktikos metu žmonės pajaučia savo vidinę jėgą ir būtent tai leidžia jiems sąmoningai vystytis toliau“, – apie praktiką su sakralinėmis kaukėmis kalbėjo socialinio verslo kūrėjas.

Pokalbio pabaigoje moderatorė S. Šimulytė pasidalino mintimis, kurios labiausiai ją įkvėpė diskusijoje su L. Pobedonoscevu: „Padėdamas sau, gali padėti ir kitiems, ir tai gali tapti tavo socialiniu verslu, apie kurį net nebuvai niekada susimąstęs“.

Nemokami „online“ seminarai apie socialinį verslą vyksta kiekvieną antradienį.
05 05 – Kaip idėjas (pa)versti pokyčius kuriančiais verslais? (galite stebėti įrašą)
05 12 – Kaip (su)kurti tvarų produktą, kurio laukia rinka? (galite stebėti įrašą)
05 19 – Kaip atsakingai (par)duoti kuriamą vertę?
05 26 – Kaip (už)augti pokyčių lyderiu?
06 02 – Kaip (nu)keliauti nuo idėjos iki pirmojo kliento?

Būtina registracija čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA