K. Mažeika atšaukė naujus Medžioklės taisyklių pakeitimus: teigia, kad pats lankais nemedžiotų | Kas vyksta Kaune

K. Mažeika atšaukė naujus Medžioklės taisyklių pakeitimus: teigia, kad pats lankais nemedžiotų

BNS 2020/05/14 13:42
Asociatyvi / "Kas vyksta Kaune" nuotr.

Kęstutis Mažeika teigia, kad pats nemedžiotų lanku. Aplinkos ministras atšaukė ir visus naujus Medžioklės taisyklių pakeitimus.

„Tikrai ne, nes tai yra labai sudėtingas, daug laiko ir daug įgūdžių, turbūt ir fizinio pasirengimo reikalaujantis užsiėmimas“, – ketvirtadienį Seime atsakydamas į Seimo narių klausimus teigė jis.

Ministras tikino neturįs asmeninio intereso dėl medžioklės lankais.

Kilusią reakciją dėl jo patvirtintų Medžioklės taisyklių pakeitimų K. Mažeika vadino prasidėjusia Seimo rinkimų kampanija.

„Iš šalies atrodo, kad rinkimai prasidėjo ir daugiau aktualesnių temų bei svarbesnių sprendimų priimti nereikia“, – sakė jis.

Aplinkos ministras sakė atšaukęs visus Medžioklės tarybos rekomenduotus taisyklių pakeitimus, kad nuramintų kilusias aistras, tačiau prie jų teks grįžti.

„Turės būti apsispręsta dar kartą kitą savaitę vyksiančiame tarybos posėdyje“, – teigė jis.

K. Mažeika atkreipė dėmesį, kad jo patvirtinti pakeitimai uždraudė medžioklę šratais.

„Tai, kas uždrausta šiomis taisyklėmis – medžioklė šratais – turbūt dar skaudesnis ir dar daugiau kančių gyvūnams sukeliantis medžioklės būdas. Juos uždraudžiame po ilgų diskusijų. Medžiotojai tam pritaria vienareikšmiai“, – tvirtino jis.

Penktadienį aplinkos ministras Kęstutis Mažeika papildė Medžioklės taisykles punktu, nuo 2022 metų leidžiančiu medžioklę lankais. Jis teigė atsižvelgęs į Medžioklės tarybos rekomendaciją.

Kilus pasipiktinimui visuomenėje ir sulaukęs premjero, Prezidentūros kritikos K. Mažeika atšaukė visus naujus Medžioklės taisyklių pakeitimus – medžioklę lankais, leidimą tamsoje medžioti su šunimis invazinius žvėris, naudoti prožektorius medžiojant ne tik šernus, praplėstą barsukų medžiojimo terminą, panaikintą draudimą įrengti viliojimo vietas 300 metrų zonoje aplink gamtinius draustinius ir kitas nuostatas.

Ketvirtadienį pranešta, kad Medžioklės tarybai vadovaujanti gamtos apsaugos ir miškų sektorius kuruojanti aplinkos viceministrė Rasa Vaitkevičiūtė traukiasi iš pareigų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA