A. Monkevičius apie grįžimą į mokyklas: nusprendusiems likti namuose – transliacija iš klasės | Kas vyksta Kaune

A. Monkevičius apie grįžimą į mokyklas: nusprendusiems likti namuose – transliacija iš klasės

BNS 2020/05/14 11:54
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius artimiausiu metu žada pateikti rekomendacijas mokykloms, kaip atnaujinti darbą su moksleiviais. Anot jo, aiškesnius nurodymus, kaip dirbti koronaviruso pandemijos akivaizdoje, tikimasi suformuoti birželį, jau kitiems mokslo metams.

Ministras ketvirtadienį žada diskutuoti dėl ugdymo proceso atnaujinimo kelioms savaitėms su savivaldybėmis ir švietimo atstovais – anot jo, savivaldybėms ir mokykloms bus pavesta išsiaiškinti, kiek vaikų nori grįžti į mokyklas.

A. Monkevičius pabrėžia, kad laikantis saugumo dėl koronaviruso pavojaus, mokyklos turės derinti kontaktinį ir nuotolinį ugdymą, rekomendacijos darbui bus panašios, kaip ir darželiams, bei bus pateiktos „artimiausiu metu“.

„Neformaliojo ugdymo ir bendrojo ugdymo sistemai tos rekomendacijos baigiamos derinti, gautos Pasaulio sveikatos organizacijos dar konkretesnės rekomendacijos, į kurias atsižvelgiant viskas koreguojama, detalizuojama ir šitos rekomendacijos pačiu artimiausiu metu bus pateiktos ir steigėjams, ir mokykloms“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį teigė A. Monkevičius.

„Tikimės, kad birželio viduryje mes surengsime platesnę konferenciją ir pasitarimą, kuriame jau būsime kartu su mokyklomis pabandę daugelį dalykų ir pateiksime aiškesnes rekomendacijas, kaip galėtumėme pradėti rugsėjo 1-ąją kaip galima sėkmingiau“, – pridūrė ministras.

Pasak jo, šiuo metu bus rekomenduojama „neleisti vaikų iš tų šeimų, kurios pačios mano, kad tai nesaugu“, arba yra duomenų, kad namuose yra rizikos grupės žmonių, ar užsikrėtusiu koronavirusu.

„Mokykloje ketinama siūlyti (kai kurios tą ir nori pasibandyti), kaip būtų galima sudaryti klases, kuriose vaikai dirbs gyvai, o kartu vyks ir transliacija tiems vaikams, kurie liks namuose. Yra keletas variantų, kaip tai galima padaryti ir panaudoti tuos pedagogus, mokytojus, kurie yra rizikos grupėse ir kurie gali tokias funkcijas, darbą atlikti iš namų“, – svarstė jis.

Vyriausybė trečiadienį leido dėl karantino du mėnesius uždarytas mokyklas nuo gegužės 25-osios atsiverti pradinukams, o nuo birželio 1-osios dienos – ir vyresniųjų klasių mokiniams.

A. Monkevičius pabrėžė, kad grąžinti moksleivius į mokyklas „nėra jokia prievolė“, o „tik galimybė“ bei nesitiki didelio vaikų antplūdžio.

„Nemanau, kad procesas bus masinis, kad bus ženklios dalies vaikų grįžimas, bet bus grįžtama ir tai bus labai vertinga ir pačiai mokyklai, ir sistemai, nes galėsime pamatyti, kokios yra konkrečios problemos“, – tvirtino ministras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA